Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Capricciosan gör fet comeback den här veckan

En upphottad pizza från förr.
En upphottad pizza från förr.

Tre krogar hyllar maten och ölen från förr. På menyn: Tre små rätter, Black & White och så Capricciosa såklart.
– Med rätt omtanke och omsorg är det här rätter som smakar fantastiskt, säger en av krögarna som hoppas på tåget bak i tiden.

Vad har rätter som Capricciosa, Fläskfilé Black & White och Tre små rätter gemensamt? De är del av vårt mathistoriska arv, som säkert någongång varit folks favoriträtt – men som fått ge plats åt andra, hippare rätter. Nu förtiden har de dock ett något skamfilat rykte.

Drick en mellis till

Men det vill krögarna på Bleck, Carousel och Bananas ändra på. Nästa vecka startar mellanölsveckan: Då serveras rätterna som enligt arrangörerna passar särskilt bra med en annan svensk klassiker, en mellis.

Fyllda paprikor

På Bleck har man valt att satsa på Tre små rätter medan pizzastället Bananas försöker sig på att hotta upp en klassisk capriccosa. Carousel i sin tur severar Black & White.

– Med rätt omtanke och omsorg är det här rätter som smakar fantastiskt, inte minst tillsammans med en mellanöl. Förhoppningsvis kanske vi kan locka fram ett nostalgiskt leende hos vissa också, säger Lukas Moderato, krögare på Carousel som dessutom slänger in fyllda paprikor och friterad camembert på menyn.

Mellanölsveckan pågår 7-11 juni.

 

Fyllda paprikor anno 2017.

Fyllda paprikor anno 2017.

 

Ät obokat – krogguide för spontana

Carousel, Gustav Adolfs torg, Stockholm, Sverige