Capricciosan gör fet comeback den här veckan – Allt om Stockholm
En upphottad pizza från förr.
En upphottad pizza från förr.

Capricciosan gör fet comeback den här veckan

Krog 

Tre krogar hyllar maten och ölen från förr. På menyn: Tre små rätter, Black & White och så Capricciosa såklart.
– Med rätt omtanke och omsorg är det här rätter som smakar fantastiskt, säger en av krögarna som hoppas på tåget bak i tiden.

ANNONS

Vad har rätter som Capricciosa, Fläskfilé Black & White och Tre små rätter gemensamt? De är del av vårt mathistoriska arv, som säkert någongång varit folks favoriträtt – men som fått ge plats åt andra, hippare rätter. Nu förtiden har de dock ett något skamfilat rykte.

Drick en mellis till

Men det vill krögarna på Bleck, Carousel och Bananas ändra på. Nästa vecka startar mellanölsveckan: Då serveras rätterna som enligt arrangörerna passar särskilt bra med en annan svensk klassiker, en mellis.

Fyllda paprikor

På Bleck har man valt att satsa på Tre små rätter medan pizzastället Bananas försöker sig på att hotta upp en klassisk capriccosa. Carousel i sin tur severar Black & White.

– Med rätt omtanke och omsorg är det här rätter som smakar fantastiskt, inte minst tillsammans med en mellanöl. Förhoppningsvis kanske vi kan locka fram ett nostalgiskt leende hos vissa också, säger Lukas Moderato, krögare på Carousel som dessutom slänger in fyllda paprikor och friterad camembert på menyn.

Mellanölsveckan pågår 7-11 juni.

 

Fyllda paprikor anno 2017.

Fyllda paprikor anno 2017.

 

Ät obokat – krogguide för spontana

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Hitta på

Fira midsommar med asfaltsblommor

Krog

E-type grisar vidare

Bar

Nu öppnar Gröna Lunds drinkbar

Krog

Urban Deli öppnar ny restaurang i city

Krog

Dugges bryggeri serverar ölcocktails på Lådan

Krog

Sushikock satsar på kinesisk mat i sommar