Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stora förändringar på kungafamiljens favorit

Nya tider på det traditionellt celebra Stockholms favoritställe.
Nya tider på det traditionellt celebra Stockholms favoritställe.

Den kallas för kungafamiljens favoritkrog och har jobbat på samma sätt i 40 år.
Nu gör lunchrestaurangen Coco & Carmen drastiska förändringar och håller öppet även på kvällen.

ANNONS

Coco och Carmen, lunchrestaurangen på Banérgatan 7 har renoverats och lagom till sitt 40-årsjubileum byter de även profil – nu även öppet på kvällar.

Stort fokus på vin

Menyn är dock fortfarande klassikt och enligt dem själva förvaltar de superkocken Tore Wretmans arv vilket betyder rätter som Toast Skagen, Toast Pelle Janzon, Sallad Niçoise och en parmesanostpaj som hängt med hela vägen.

– Det är unikt egentligen för Stockholm, att vi har funnits i 40 år, säger restaurangchefen Joakim Gumpert och fortsätter:

– Min tanke är att vi ska vara kvarterskrogen man alltid velat ha. Vällagad mat, god dryck och att man ska känna sig hemma utan att bli rånad på kuppen.

(I en tidigare version av den här texten skrev vi att Joakim Gumpert är krögare, vilket är fel. Han är restaurangchef och Sita von Essen är krögaren).

Maten är traditionell men hur är det med dryckerna? 

– Det är klassiska smakprofiler vi jobbar med men har två sommelierer som jobbar heltid med drycken, så det är en rejäl satsning.

Royal with cheese

Enligt en artikel i Svensk Damtidning  är Coco och Carmen det svenska kungahusets favoritställe. Hit gick gärna prinsessan Lilian och kungen och drottningen tar också gärna en lunch här, precis som deras nära vänner. Det är tydligen även Pernilla Wahlgrens favoritställe – kändistätt helt enkelt. Coco och Carmen börjar med middag och aw där man serverar bubbel och varmkorv.

Coco och Carmen börjar med middag och aw där man serverar bubbel och varmkorv.

ANNONS
Banérgatan 7, Stockholm, Sverige