Vintriga höjdardrinkar #5: Saffrans-Pineapple Daiquiri
Stockholmarna älskar takbarer. Mest förknippar vi väl dem med sommar och sol – men att se ut över frostiga tak och gnistrande snö är snudd på lika fint. Därför presenterar vi en rad vintriga och juliga drinkar från olika höghöjdsbarer.
Nu har turen kommit till Tak, vars barchef Jens Dahlberg blandar en Saffrans-Pineapple Daiquiri.
SAFFRANS-PINEAPPLE DAIQUIRI
Ingredienser:
- 5 cl ananasrom (Plantation Pineapple)
- 3 cl limejuice
- 2 cl saffran och vaniljsockerlag*
- 1 äggvita
Gör så här:
1. Blanda rom, sockerlag, juice och äggvita i en shaker.
2. Skaka.
3. I med is. Skaka igen!
4. Sila upp i ett snyggt glas.
5. Dekorera med en vaniljstång
* 400 g socker, 4 dl vatten, 1 pkt saffran, 1 vaniljstång (eller 1/2 tesked vaniljpulver). Sjud allt i en kastrull ca 10 min, så att smakerna kommer fram ordentligt. Kyl ner och förvara svalt.
Läs mer: Här kan du kolla in fler drinkrecept!