Vintriga höjdardrinkar #2: Hot buttered rum
Stockholmarna älskar takbarer. Mest förknippar vi väl dem med sommar och sol – men att se ut över frostiga tak och gnistrande snö är snudd på lika fint. Därför presenterar vi en rad vintriga och juliga drinkar från olika höghöjdsbarer.
Nu har turen kommit till Tak, vars barchef Jens Dahlberg blandar en Hot buttered rum.
HOT BUTTERED RUM
Ingredienser:
- 40 ml mörk rom
- 1 stor tesked kryddat smör*
- Hett vatten
- 1 kanelstång (dekoration)
Gör så här:
1. Lägg en stor tesked kryddat smör i ett högt glas.
2. Fyll på med hett vatten. Rör om så att smöret löses upp.
3. Häll i 40 ml mörk rom.
4. Dekorera med en kanelstång.
* Lägg 15 st nejlikor, 3 st stjärnanis, 1 kanelstång (ca 5 cm lång), 100 g smör, 1/2 dl vatten och 1/2 dl socker i en het stekpanna. Håll temperaturen tills att smöret är brynt och sockret helt lösts upp. Sila och addera färskt riven muskot så att det smakar juligt.
Läs mer: Här kan du kolla in fler drinkrecept!