E-type öppnar ny vikingarestaurang
Arkivbild: Martin E-type Eriksson framför en av sina många konceptkrogar
Arkivbild: Martin E-type Eriksson framför en av sina många konceptkrogar

E-type grisar vidare

Krog 

E-type har gjort det igen: en ny konceptrestaurang med vikingatema.
– Du måste gå all in. Hela vägen in i kaklet med varenda detalj.

ANNONS

Blir det mer viking än så här?  En restaurang som heter Särimner och som ligger i gamla Birka ( i Ekerö). Det är Martin E-type  Eriksson, som redan driver vikingarestaurang i gamla stan.

Hur får man till en lyckad konceptkrog?
– Du måste gå all in. Hela vägen in i kaklet med varenda detalj. På Aifur (vikingakrog i Gamla stan, reds. amn.) har vi inte lämnat något åt slumpen. Allt från inredningen till glasen och menyn ska vara vikingatid. Många restauranger gör mycket med sitt koncept, men glömmer bort själva maten, det får man verkligen inte göra, sa Martin Eriksson till Allt om Stockholm i vintras.

Fler koncept

E-types vikingatema är långt ifrån de enda konceptkrogarna i den här stan.

Den eviga grisen

E-types nya krog har fått sitt namn från grisen Särimner – en galt som slaktades varje kväll för att ätas av de nordiska gudarna i Valhall. Nästa dag hade grisen återuppstått, redo att slaktas och ätas av Tor, Oden och de andra asarna.

Det enda villkoret för återuppståndelsen var att man var tvungen att samla ihop grisens alla ben igen och ge dem till kocken Andrimner.

E-type får konkurrens av ny viking

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Drinken

Veckans drink: Midtown Limits

Krog

Mitt i byggarbetsplatsen – ny italiensk krog

Köttmacka
Krogtest

I köket käkar du finfint till fyndpris

Frida Ronge
Krog

Frida Ronge prisad på restauranggala

Krog

Hökarängens ”kaxigaste man” kommer till stan

Het paella med bläckfisk
Krogtest

Spanjorskan kan konsten att grilla bläckfisk