Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Niklas Ekstedt fixar festival på Fjäderholmarna

Kocken Niklas Ekstedt drar igång gastronomifestivalen Foodstock på Fjäderholmarna
Matfestivalen Foodstock har premiär 31 augusti i sommar.

Kocken drar igång Foodstock – en matfestival på Fjäderholmarna

ANNONS

Kocken och krögaren Nikas Ekstedt vill bjuda sina gäster på en fördjupad förståelse för hur råvaran förvandlas.

Jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock.

Niklas Ekstedt

Till sin hjälp har han bjudit in utländska och svenska kockar som ska laga mat på den här gastronomifestivalen som han valt kalla för Foodstock.

Bland annat kommer Daniel Berlin, duon bakom Gastrologik,Tomos Parry som är ägare av en av Londons hetaste krogar, Brat samt matbloggaren Zeina Mourtade.

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu, när jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor, säger Niklas Ekstedt i en kommentar.

Tanken är att dra upp ett stort bankett-tält med 300 sittplatser längs med långa bord i det fria.  I ett av Fjäderholmarnas hamnhus blir menyerna ännu flottare; konceptet Four Hands Menu möts ett internationellt namn och ett nordiskt för att tillsammans skapa luncher och middagar som speglar det bästa inom gastronomin just nu.

Utöver det kommer matmarknader, workshops och barer att fylla ön, enligt arrangörens uppgifter.

Festivalen pågår mellan 31 augusti och 1 september ute på Fjäderholmarna och de som redan nu oroar sig för resan ut dit kanske lugnas av att en båtbiljett ingår i biljettpriset.

En endagarsbiljett till Foodstock kostar 500kr och tvådagars 750kr. Barn under 16 i målsmans sällskap går in gratis.Läs mer här.

ANNONS

 

Fjäderholmarna, Sverige