Joel Åhlin och Filip Fastén öppnar en ny bar.
Joel Åhlin och Filip Fastén öppnar en ny bar.

Gänget bakom Agrikultur startar bar

Krog 

Gänget bakom restaurangen Agrikultur öppnar bar på Nytorget. Minirestaurangen kommer satsa på svensk gin och kall öl i små glas.

Vasastan i all ära. Men Östra Södermalm håller på att bli ett lika intressant restaurangdistrikt tack vare att unga framgångsrika kockar flyttar hit. Punk royale, gänget bakom Babettes restaurang Café Nizza och nya vinbaren Folii är ett några exempel. Och nu kommer nästa ställe  mitt i hjärtat av Södermalm: på Nytorget.

Kall öl i små glas

De som sörjt att restaurangen Sardin, en av södermalms charmigaste ställen, bommat igen kan istället glädjas åt att gänget bakom Agrikultur öppnar bar i samma lokal.

Mitt sitt chosefria namn, Bar Agrikultur, kommer det nya stället fungera som minirestaurang med 24 obokningsbara platser och ett litet extra fokus på gin och kalla öl i mindre glas.

–Lite som i Barcelona, säger Filip Fastén som har lägenhet i den spanska staden.

Gin från kvarteret

Hans kollega Joel Åhlin berättar också att ginsortimentet kan komma från Stockholm, från en så pass nära adress som Folkungagatan om allt vill sig väl men främst från det norrländska bränneriet Härnö.

Behåller bardisken

Just nu håller de på att bygga om lokalen, men man behåller bardisken som den var för att försöka förvalta den stämning som Sardin byggt upp genom åren.

Agrikultur bar öppnar någon gång senare i vår.

Läs fler krogartiklar

Krog

Därför väljer Mikkeller Bar bort Södermalm

Tsarskaya-ostron. Och skrei
Krogtest

Pubologis nya meny är dyr men riktigt härlig

Krog

Stjärnkock tar över i Grand Hôtels kök

Krog

Hornbergs strand får riktig döner-restaurang

Serie A-fotboll på Area Piccola på Riche varje söndag har blivit ett populärt event
AOS utforskar

De skapar Lilla Italien i Lilla baren

Krog

Snart bara en Dovas kvar i stan