Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Res genom Frankrike utan att lämna Luzette

Luzette beger sig ut på en smakresa genom Frankrike.
Kokt tysk sparris från Alsace, tarte flambée och fransk dessert.

Luzette ger sig ut på en resa – utan att lämna Centralstationen. De kommande två åren präglas restaurangens meny av tolv franska mat- och vinregioner.

På onsdag börjar Luzettes resa genom Frankrike.

Under två års tid kommer restaurangen att besöka tolv franska regioner med starka mat- och vintraditioner, från Alsace i norr till ön Korsika i söder.



Från Alsace i norr till Korsika i söder

Med hjälp av kunniga vänner från de olika regionerna och andra finsmakare som vurmar för det franska köket sätter de smakerna på menyn som specialkomponeras för varje ny plats.

– Det franska köket har så mycket att erbjuda att vi tycker att det behövs två år med tolv olika stopp för att hinna med att visa upp de regionala matskatterna som finns, säger Björn Wallentin restaurangchef på Luzette i en kommentar.

Matkonnässören Pelle Sturén och Frankrikekännaren Per Nordlind agerar reseledare.



Sparris och fransk pizza på menyn

Först ut är Alsace i nordöstra Frankrike den 25–26 april.

Regionen har tillhört både Tyskland och Frankrike och mattraditionerna är formade därefter.

På menyn hittas därmed både sparris, Choucroute Alsacienne Garnie (surkålsgryta) och den franska pizzan Tarte Flambée.

Under Alsace-dagarna öppnar köket och Alscace-baren från kl 17.00 på onsdagen.

Luzette, Centralplan, Stockholm, Sverige