Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Harakiri-korven i Gamla stan vräks

Jesper Levin får inte servera sin korv i Gamla stan längre.
Jesper Levin får inte servera sin korv i Gamla stan längre.

Korvgubben med världens starkaste korv får inget nytt tillstånd
– Stockholm har svikit mig, säger Jesper Levin.
Men på Trafikkontoret säger man att han haft hela året på sig att agera.

ANNONS

I 17 år har Jesper Levin sålt korv i Gamla stan.

Stopp i november

Varje september måste verksamheter som säljer mat på det här sättet söka nytt tillstånd. Ett rutinärende trodde Jesper. Fram tills i år. Staden gav inte hans företag Helldog något nytt tillstånd och han fick ett par dagar på sig att packa ihop sin vagn och flytta.

– Det känns helt orimligt. Efter att jag tjatat har jag nu fått tills den 30 november på mig men sedan står det svart på vitt i beslutet att en förlängning är otänkbar.

Nobla korvar

Hans harakirimeny, där folk kan få testa att äta världens starkaste korv har gett Jesper viss kultstatus också utanför stadens gränser, bland annat serverades vurrarna på Nobels efterfest 2012, enligt en artikel i tidningen Expressen. 

Arg korvgubbe

Jesper Levin är minst lika känd för sitt humör och i en artikel från 2016 berättar Allt om Stockholm hur han skäller på sina kunder, kallar dem idioter och skrattar åt dem som blir arga tillbaka.

Filmade kunderna

Live från Helldogs Harakikorvvagn

Live från Helldogs Harakikorvagnen

Dessutom la han upp videos och filmade live på Facebook framåt småtimmarna när folk trillade ut från närliggande ställen och var sugna på korv. Klippen har nått över en halv miljon tittare och gjort Jesper ännu mer känd och skaffat honom både fans och ovänner.

ANNONS

– Jag är känd internationellt för det här. Rent lagligt har de förstås rätt, våra tillstånd gäller från år till år. Men moraliskt tycker jag att jag har rätt och undrar varför staden bara vill krossa en verksamhet på det här sättet. Jag har två barn och försörjer min familj med korvförsäljningen.

Helt kört är det inte. Hittar Jesper Levin en plats där det inte råder serveringsförbud, inte är tätbebyggt och han inte stör kan han få ett nytt tillstånd, något han ser som i princip omöjligt.

Jag känner mig sviken av Stockholm

Jesper Levin

– Jag känner mig sviken av Stockholm, om någon annan stad hör av sig och vill ha mig där flyttar jag direkt.

Stadens svar

Såhär svarar staden på vad som hänt med korvförsäljningen:

 

Kornhamnstorg, Stockholm, Sverige