Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Afternoon tea-strid” runt Strandvägen

Mysigt värre med Afternoon tea.
Mysigt värre med Afternoon tea.

Två hotell runt Nybrokajen har börjat servera helt nya varianter på klassikern Afternoon tea - åtminstone enligt dem själva.

ANNONS

Ida Sjöstedt och hennes afternoon tea.

Ida Sjöstedt och hennes afternoon tea.

På Hotel Diplomat har man nyligen kickat igång en annorlunda variant på afternoon tea. Det är modedesignern Ida Sjöstedt som tillsammans med hotellets konditor Calle Isaksson har skapat en meny som ska vara ”lekfull, feminin och lyxig”. Detta betyder att maten/ bakverken är dekorerade med färger, blommor och blad.

– Många av våra gäster är mode- och designintresserade och därför är det roligt att kunna erbjuda dem ett Afternoon Tea som de förmodligen aldrig tidigare upplevt, säger Lina Gabrielsson, VD för Hotel Diplomat Stockholm.

Inte bara tanter

Ett stenkast bort på The Strand, Radissons uphottade hotelrestaurang har man också introducerat ett nytt afternoon tea-koncept. Precis som på Diplomat menar man att detta är en helt ny variant på den klassiska serveringen.

– Vi vet att Greta Garbo brukade bjuda sina vänninor på te här hos oss och därför fick vi idén att göra något på temat. Men istället för en stel bjudning där gamla tanter sitter och snackar ville vi vända på konceptet och göra afternoon tea till något för alla – mycket mer avslappnat, säger restaurangchefen Gaspar Leon Roa. 

Enligt Gaspar är tiden mellan 13 och 17 rätt död på krogen och där finns ett tomrum att fylla – en tid så man kan komma till dem för att umgås i mer en mer av en vardagsrumskänsla.

– Jag kommer ifrån Argentina och där älskar vi att sitta och snacka i flera timmar. Den vibben vill jag ta med mig hit.

På menyn finns miniatyrversioner av konditorn Daniel Roos signaturdesserter tillsammans med ett egenkomponerad te som är döpt efter tanten, Greta Garbo.

ANNONS

Gaspar Roa på The Strand.

Gaspar Roa på The Strand.

Fakta

Smakar det så kostar det

Afternoon Tea by Ida Sjöstedt serveras från den första september 2017 på Hotel Diplomat mellan 15.00 till 17.00 dagligen och kostar 445 SEK samt 530 SEK med ett glas N.V Philipponnat Réserve Rosé Brut champagne.

Strandvägen 7C


På nya Strand kostar det runt 300 kronor för en standardservering.

Nybrokajen 9


Wienercafeet 1904 serverar Afternoon tea mellan 12-17.  En vegetarisk variant/ standardvariant kostar runt 320 kronor medan en Deluxe kostar 469

Biblioteksgatan 6-8


På Grand Hotell serveras en klassisk Afteroon tea för 450 kronor.

Södra Blasieholmshamnen 8


 

Strandvägen, Stockholm, Sverige