Chokladpraliner från Hammarby Sjöstad fick internationellt pris

Butiken Omnomnomn Chocolaterie i Hammarby Sjöstad har skördat framgångar på International Chocolate Awards.
Eva Mantsinen driver butiken Omnomnomn Chocolaterie i Hammarby Sjöstad. Där tillverkar hon hantverksmässiga praliner i liten skala.
– Jag handgjuter pralinerna i kvalitetschoklad, säger Eva Mantsinen.
Hon är utbildad i Sverige och Schweiz, drog igång verksamheten år 2013 och har både restauranger och privatpersoner som kunder.
– Att göra praliner kommer starkt. Det finns många som har det som hobby hemma, säger hon.
Vann två brons
I förra veckan hölls den skandinaviska finalen av International Chocolate Awards i Köpenhamn. Då kammade Eva Mantsinen och Omnomnomn Chocolaterie hem två brons för pralinerna: Ardbeg, Single Malt och Buckthorn/Havtorn.
– Man skickar in 40 praliner av samma sort och sedan är det en jury som väljer vilka som vinner, säger hon.
Eva Mantsinen skickade in fyra sorter.
– Jag trodde inte att de skulle välja just havtorn och whiskey. Men whiskeypralinen är gjuten i dödskalle-form och målad för hand i guldskimmer. Det tror jag tilltalar, säger hon.
Hur kändes det när du fick beskedet om priset?
– Jag blev hur glad som helst. Det är ett bra sätt att visa att man finns, säger hon.
Whiskeypralinen gjuten som en dödskalle och handmålad i guldskimmer. Foto: Olof Plym Forshell
Butiken flyttar
I nuläget är Omnomnomn Chocolaterie stängd på grund av att verksamheten ska byta lokaler. Men flytten går inte långt. Bara några hundra meter till Hammarby Allé 50.
– Jag hoppas kunna öppna på det nya stället i början av september, säger Eva Mantsinen.
Eva Mantsinen. Foto: Olof Plym Forsell