Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Chokladpraliner från Hammarby Sjöstad fick internationellt pris

Eva mantsinen
Eva Mantsinen och en av pralinerna som kammade hem brons.

Butiken Omnomnomn Chocolaterie i Hammarby Sjöstad har skördat framgångar på International Chocolate Awards.

ANNONS

Eva Mantsinen driver butiken Omnomnomn Chocolaterie i Hammarby Sjöstad. Där tillverkar hon hantverksmässiga praliner i liten skala.

– Jag handgjuter pralinerna i kvalitetschoklad, säger Eva Mantsinen.

Hon är utbildad i Sverige och Schweiz, drog igång verksamheten år 2013 och har både restauranger och privatpersoner som kunder.

– Att göra praliner kommer starkt. Det finns många som har det som hobby hemma, säger hon.

Vann två brons

I förra veckan hölls den skandinaviska finalen av International Chocolate Awards i Köpenhamn. Då kammade Eva Mantsinen och Omnomnomn Chocolaterie hem två brons för pralinerna: Ardbeg, Single Malt och Buckthorn/Havtorn.

– Man skickar in 40 praliner av samma sort och sedan är det en jury som väljer vilka som vinner, säger hon.

Eva Mantsinen skickade in fyra sorter.

– Jag trodde inte att de skulle välja just havtorn och whiskey. Men whiskeypralinen är gjuten i dödskalle-form och målad för hand i guldskimmer. Det tror jag tilltalar, säger hon.

Hur kändes det när du fick beskedet om priset? 

ANNONS

– Jag blev hur glad som helst. Det är ett bra sätt att visa att man finns, säger hon.

OmnOmnOmn Chocolaterie

Whiskeypralinen gjuten som en dödskalle och handmålad i guldskimmer. Foto: Olof Plym Forshell

Butiken flyttar

I nuläget är Omnomnomn Chocolaterie stängd på grund av att verksamheten ska byta lokaler. Men flytten går inte långt. Bara några hundra meter till Hammarby Allé 50.

– Jag hoppas kunna öppna på det nya stället i början av september, säger Eva Mantsinen.

Eva Mantsinen

Eva Mantsinen. Foto: Olof Plym Forsell

Hammarby allé 50, Stockholm, Sverige