Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Japansk konditor gästar Östasiatiska museet

Den japanska konditorn Ai Ventura kör pop up-kafé på Östasiatiska museet.
Den japanska konditorn Ai Ventura kör pop up-kafé på Östasiatiska museet.
Spritsade matchakakor från Bon Aibon.
Spritsade matchakakor från Bon Aibon.

Den 18 februari kan du smaka riktiga japanska bakverk. Då kör konditorn Ai Ventura pop up-kafé på Östasiatiska museet.

Sedan förra året har japanska sötsaker börjat dyka upp på flera ställen i stan. I mitten av december öppnade Café Koya i Vasastan som satsar på hembakta japanska bakverk, asiatiska teer och finkaffe.



Dessutom har konditorn Ai Ventura vid flera tillfällen haft populära pop up-evenemang på sushistället Soyokaze i Stockholm.

– Jag har hållit på med bakning i över tretton år. I Japan drev jag ett litet konditori själv. Sedan jag flyttade till Sverige för fyra och ett halvt år sedan har jag haft mitt eget företag och kört pop up-event, säger Ai Ventura.

Kastanjetårta och matcha macarons.

På Soyokafé, som hon kallat pop up:en på Soyokaze, har hon försett nyfikna gäster med japanska bakverk som kastanjetårta, pumpapudding, cream puff, short cake, anpan och matcha macarons.

Snart är det dags igen. Den 18 februari kör hon pop up-kafét Bon Aibon på Östasiatiska museets kafé.

– Just nu håller jag på och planerar vilka sötsaker jag ska baka. Det blir både yo-gashi (färska japanska bakelser) och wagashi (japanska traditionella desserter).

Under året planerar Ai Ventura även att ha fler pop up-evenemang, håll utkik på Bon Aibon på Facebook.

När: Söndag, 18 februari, klockan 12-16
Var: Östasiatiska museet, Tyghusplan 2, Skeppsholmen

Östasiatiska museet, Tyghusplan, Stockholm, Sverige