Håkan Johansson lämnar Brillo, startar Nockeby bageri
Håkan Johannson under bagar-vm i Paris 2014, där han blev utsedd till världens bästa.
Håkan Johansson under bagar-vm i Paris 2014, där han blev utsedd till världens bästa.
Taverna Brillo
Taverna Brillo.

Lämnar Brillo för att starta eget bageri

Kafé 

I höst öppnar Taverna Brillos mästerbagare Håkan Johansson ett helt nytt bageri – på Nockeby torg.
– Jag gillar idén med att bli den lokala bagaren på torget, säger han.

ANNONS

I slutet av september öppnar bagarvärldsmästaren Håkan Johansson och vännen Fredrik Ekman, som tidigare varit delägare i brödbutikskedjan Gateau, ett helt nytt hantverksbageri på Nockeby torg.

Vill försöka baka efter årstid

– Tanken är att vi ska ha en bageridel, en butiksdel och en kafédel med plats för ungefär 20 gäster. Och så kommer vi ha en stor, synlig stenugn så folk kan se vad som bakas, säger Håkan Johansson.

Vad kommer vara er ”grej” på bageriet?

– När jag vann vm-guld i Paris 2014 så var mina croissanter en stor del i det, så det kommer garanterat att finnas. Och så blir det bröd och bullar och annat gott med starkt fokus på råvarorna. Och så kommer vi försöka baka efter årstid. Det är restauranger bra på men bagerier kör ofta samma året runt.

Hoppas öppna i september

Nysatsningen på Nockeby torg innebär att Håkan Johansson slutar som ansvarig bagare på Taverna Brillo inne i stan.

– Jag gillar idén med att bli den lokala bagaren på torget, och att man ska kunna köpa sina livsmedel och sitt bröd lokalt, säger han.

I dagsläget håller lokalerna på torget på att förvandlas till det nya bageriet. Om allt går enligt plan slår Nockeby bageri upp portarna den 28 september.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

Churrossemlan
Kafé

Nu är den här: Churrosemlan

Kafé

Häng med på en rundtur på nya Eataly

Anneli Vest och Agnes Lindberg anordnar semmeltest
Kafé

De har korat stans godaste semla

Den japanska konditorn Ai Ventura kör pop up-kafé på Östasiatiska museet
Kafé

Japansk konditor gästar Östasiatiska museet

David Gray på Soda Nation
AOS utforskar

Stockholms nya semla – en läsk

Kafé

De vill göra en god semla i dubbel bemärkelse