Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Stans kafé-elit öppnar nytt bageri på Söder

Magnus Jökulsson, som även ligger bakom Stockholmsfiket Il Caffe, öppnar St Paul Bageri ihop med bagaren Robert Sigmund och Pepe Bermejo som tidigare drivit Blooms på samma adress.
Magnus Jökulsson, Robert Sigmund och Pepe Bermejo (ej på bilden) öppnar bageri ihop.

Mariatorgets bagerikluster har fått nytillskott. Tidigt på torsdagmorgonen slog S:t Paul bageri upp dörrarna i Blooms gamla lokaler. Hit går du både för en Tinder-dejt, eller för en bullfika med ungarna menar ägarna.

Det är inga mindre än Il Caffes ena ägare Magnus Jökulsson, mästerbagaren Robert Sigmund och Pepe Bermejo, tidigare ägare till Blooms bageri som låg här fram till midsommar, som har slagit sina mjölpåsar ihop.

Tillsammans öppnar de nu S:t Paul bageri på S:t Paulsgatan 24, givetvis.

– Vi har länge varit sugna på det här läget. Det är oerhört trevliga kvarter och folk, säger Magnus Jökulsson.

Alla ska känna sig välkomna

Lokalen har använts för bageriverksamhet sedan 30-talet, under en rad olika namn och skepnader. De senaste fem veckorna har ägnats åt renoveringar.

– Vi har gjort det lite mer modernt. Vi ville skapa ett ställe med härlig atmosfär, där alla känner sig välkomna, säger Robert Sigmund, som med erfarenhet från bland annat Fabrique och NK knappast är någon duvunge i sammanhanget.

– Du ska kunna komma hit med ett skrikande barn, eller köra en Tinder-dejt här, instämmer Magnus Jökulsson.

Nu öppnar nya St Paul bageri vid Mariatorget.

Nu öppnar nya S:t Paul bageri vid Mariatorget.

Dubbelt så många sittplatser

I dag finns det plats för 50 sittande gäster.

– Det var betydligt mindre och mörkare tidigare, säger Magnus Jökulsson.

Bara bageriet, dit gästerna numera kan se in, är intakt. I utbudet hittas bröd, bullar och sötsaker men även frukostmackor och yoghurtar med olika kompotter.

– Vi försöker jobba med det som känns gott och bra i hjärtat, säger Robert Sigmund.

Från bröd till pizzakvällar

Framöver ser de även andra möjligheter, som att baka pizza.

– Känner vi att vi vill köra pizzakväll en fredag gör vi det. Vill vi göra lite härliga desserter eller goda kakor gör vi det.

Men först ska de få den dagliga verksamheten att rulla.

– De flesta av oss i bageriet har jobbat ihop i mellan sju och fjorton år. Det är härligt att få med mig min lilla bagarfamilj, säger Robert Sigmund.

Stefan Romare, Pepe Bermejo, Magnus Jökulson, Robert Sigmund, Linn Stråle Wirén, Myriel Axelsson, Fadi Rauf, Ebba Bygren och Feliz Suarez Torsson.

Stefan Romare, Pepe Bermejo, Magnus Jökulson, Robert Sigmund, Linn Stråle Wirén, Myriel Axelsson, Fadi Rauf, Ebba Bygren och Feliz Suarez Torsson.

Sankt Paulsgatan 24, Stockholm, Sverige