Kräftskiva på Tennstopet

Här kan du käka kräftor på krogen

Krog 

Klassiska krogen Tennstopet ställer till med kräftskivor och på flera andra ställen i stan kan du käka kräftor hela augusti.

ANNONS

Krogstockholm vaknar till liv på riktigt efter sommaren. På tisdag 8 augusti dyker kräftor upp på menyn på ett flertal olika ställen i stan –  ett alternativ till att fixa skivan hemma.

 

Här hittar du kräftor på stan

Sturehof

Klassiska Sturehof har slängt upp signalkräftor från Hjälmaren på menyn. Portionerna kostar mellan 225 och 625 och serveras med ost, smör och bröd.

Adress: Stureplan 2

B.a.r

Skaldjursspecialisterna har också planer på att håva upp ett lass ur Hjälmaren men den som vill käka kräftor här får vänta till och med den 18e eller 19e augusti. De röda rackarna stannar kvar på menyn ett par veckor efter det beroende lite på efterfrågan. Vi ber att få återkomma med priset.

Blasieholmsgatan 4 a

Ulla Winblad

Djurgårdspärlan har kräftor på menyn hela augusti och precis som på Tennstopet är det premiär 8 augusti. Här går ett kräftkalas loss på cirka 700 kronor med extra allt.

Rosendalsvägen 8

Även på restaurang Tennstopet (korsningen Dalagatan/ Odengatan) börjar man servera kräftor nu.  Och om ett par veckor brakar det loss rejält med ett tredagars kräftparty  24, 25 och 26 augusti.

–  Trots att vi ätit kräftor i Sverige sedan 1500-talet så är Kräftskivan, som vi känner till den, en av de yngre traditioner vi har. Dagens format av kräftskivan tog form någonstans på 1930-talet men är lika djupt rotad som midsommar och jul. Det är ett festligt sätt att fira av sommaren och välkomna hösten, säger Micke Schedin, Köksmästare.
På Tennstopet kostar en omgång kräftor mellan 300 och 500 ungefär.
Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Pontus Frithiof öppnar nytt i Hjorthagen
Krog

Grön meny när Pontus Frithiof öppnar nytt

Helgtips

Fransk after work satsar på Bordeaux

Krog

Satsa en femhundring på lunchen

Pasta Bucatini
Krogtest

Vegotätt på Karlaplans nya kvarterskrog

Krog

Stjärnkocken lämnar La Bocca – trots succén

Klubb

Därför stänger nattklubben Kåken ner