Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Krog klappar igen på grund av kockbrist

Kobber stänger. Shanti Culture Club flyttar in.
Kobber stänger. Shanti Culture Club flyttar in.

Kockbrist gör att Kobber på Hantverksgatan kastat in handduken.
Redan i mars öppnar ny krog i lokalen som i princip bara ska servera vegetariskt.

ANNONS

Hösten 2015 slog Kungsholmsparet Susanne och Claes Mikkelborg upp dörrarna till sin restaurang Kobberg på Hantverkargatan. Men nu är restaurangen stängd.

– Det beror mest på att vi jobbade 18 timmar om dygnet. Vi vill gå vidare och ha mer normala arbetstider, säger Susanne Mikkelborg.

Ytterligare en förklaring till stängningen är bristen på bra kockar.

– Det är jättesvårt. Det är stor kockbrist och det utbildas inte alls tillräckligt många nya kockar. Vi visste det när vi öppnade men tänkte ändå inte att det skulle bli ett så stort problem som det blev, säger Susanne Mikkelborg.

Indisk restaurang tar över

Susanne vill inte avslöja exakt vad paret nu går vidare med men det är inte aktuellt att öppna en ny restaurang likt Kobber.

I lokalerna på Hantverkargatan kommer det istället att serveras indisk och bengalisk mat. Ny ägare blir Shanti som redan driver fem restauranger i stan. Restaurangen, som får namnet Shanti Culture Club, blir den första på Kungsholmen. Ett fåtal fiskrätter men främst vegetarisk mat står på menyn.

– Det har fattats en vegetarisk, indisk restaurang i Stockholm. Hantverkargatan är också en gata som börjar bli bättre och bättre, säger Nahid Hassan från Shanti.

Shanti Culture Club öppnar den första veckan i mars.

ANNONS
Hantverkargatan 59, 112 31 Stockholm, Sverige