Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Grön krog gör en köttig helomvändning

Le Nom förvandlas till Viva Las Brasas.
Le Nom förvandlas till Viva Las Brasas.

Från grönt och ekologiskt till något helt annat. Krogen Le Nom stänger ner och till hösten öppnar ägarna istället en ny restaurang med ett nytt koncept på samma adress.
– Här kommer vi satsa på kött, säger delägaren Christian Svensson.

Gänget bakom Le Nom har beslutat sig för att stänga krogen. Orsaken är så enkel som att de har tröttnat på konceptet med mellanrätter och ekologiskt.

Vill brinna vidare

– På senare år känns det som att vara och varannan krog som öppnar har det konceptet, så vi vill göra något nytt. Vi känner att vi inte vill driva en restaurang som vi själva inte brinner för, förklarar Andreas Johansson som är kökschef och delägare på Bar Nombre och Le Nom.

Under sommarmånaderna bygger de om i lokalerna och till hösten öppnar de köttrestaurangen Las Brasas.

Sydamerikanska och spanska influenser

– Vi kommer satsa på sydamerikanskt och spanskt, säger delägaren Christian Svensson.

Krogen kommer att erbjuda färdiga rätter, så att köttet får bästa tänkbara tillbehör. Det blir alltså inget klassiskt steakhouse med sideorders, utan kockarna bestämmer vad som läggs på tallriken.

Köttkrog som skippar förrätterna

Dessutom väljer man att skippa förrätterna, avslöjar Andreas Johansson.

– I stället är tanken att man tar in ett gäng tapas och ceviches att dela på innan köttet, 

En restaurang som Las Brasas saknas”

Andreas Johansson

Han beskriver den nya krogen som en kombination av El Diablo (gängets första restaurang som låg på Kungsholmen), Bar Nombre och en köttkrog med tapas och latinoinfluenser.

Utöver det satsar man på en levande bar med drinkar – främst på tequila.

– Vi känner att en restaurang som Las Brasas saknas i Vasastan.

Krogen är tänkt att öppna i september på Roslagsgatan 6.

Roslagsgatan 6, Stockholm, Sverige