Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ett helt nytt Aloë öppnar igen

Kockarna Niklas Jönsson och Daniel Höglander
Niklas Jönsson och Daniel Höglander vill ha kul. Och att gästerna ska ha kul

Aloë höll på att bli stelt och tråkigt. Så krogen stängde och gjordes om från grunden.
Nu är de tillbaka med ett nytt upplevelsekoncept där alla gäster ska ha trevligt ihop.

Krögarna bakom Aloë ville hitta tillbaka. Efter fyra år och en Michelinstjärna bestämde sig ägarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson för att börja om från början.

I december stängde de sin krog för att tänka efter, bygga om och göra en ny meny och delvis ta in ett nytt team.

Nu öppnar de igen. Fredagen 12 april är det premiär för det nya Aloë.

–  Vi har tillfört saker som vi inte haft förut. Mycket på detaljnivå men vill inte avslöja för mycket, säger Daniel Höglander på telefon.

Han menar att Aloë höll på att bli stelt och tråkigt; folk satt tysta som i en deppig Norénpjäs ute i matsalen.

Varför tror du det blev så? 

–  Michelinstjärnan kan ha lett till att vi började göra det som förväntades av en stjärnkrog istället för att följa vår egen vision. Men vi är ju vanliga kockar från början. Så vi, kanske något idiotiskt, bestämde oss för att dra undan mattan helt och börja om. Men det är nog enda sättet att gå framåt, säger Daniel och ler.

Han menar att det är som att öppna en helt ny krog. Den gastronomiska filosofin finns dock kvar. Det är fortfarande fine dining, men tanken är att Aloë ska göra kvällen på deras krog mer av en upplevelse och bland annat har de hämtat in en ny restaurangchef, Maria Magdalena Johansson som tidigare jobbat på bland annat Esperanto.

– Tänk, som att du går på en föreställning, eller konsert. Sen får vi se hur det tas emot. Vi har ju inte sjösatt detta ännu.

Det låter som att det blir kul för er också? 

– Ja, men vi hoppas det blir kul för alla. En kul kväll för alla oavsett vilken roll du har, för gastronomi är en upplevelse som man ska dela med andra.

Från och med nu för gästerna vara beredda på att interagera med varandra på ett helt annat sätt. Varje kväll består av en sittning som börjar 19.00 och samma mat serveras till alla som är där i ett möte där gränserna mellan kök och matsal tänjs en smula.

Nya Aloë öppnar fredag 12 april och en meny kostar 2100 kronor. 

 

Aloë, Svartlösavägen, Älvsjö, Sverige