Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Krogar fick anmärkningar om trängsel – när fler gick ut

Polisen Södermalms bild på trängseln på Folkungagatan under lördagen 18 april.
Polisen anmärkte att det var mycket folk ute på bland annat Folkungagatan i helgen.

Det har larmats om att trängseln i Stockholm ökade under helgen. Det utfördes inspektioner på några av stadens krogar på lördagen och fem stycken fick anmärkningar.
– Vi börjar få en del oroande rapporterar från runt om i landet att utelivet börjat bli trångt igen, säger Anders Tegnell vid måndagens pressträff.

ANNONS

Bland annat Polisen och Folkhälsomyndigheten har kommenterat att fler stockholmare tycks har tagit sig ut på stan i helgen. Det ska ha inneburit trängsel på sina håll och kanter.

”Vi kunde med lätthet konstatera att ett flertal krogar hade långt över de rekommenderade antalet gäster”, skrev Polisen Södermalm på sin Facebooksida tidigt på söndagen.

Människor på uteserveringarna på Medborgarplatsen i helgen.

Det varmare vårvädret fick folk att söka sig till stans uteserveringar. Foto: Anders Björklund.

”Oroande rapporter”

Under måndagens pressträff nämnde statsepidemiolog Anders Tegnell att Folkhälsomynidgheten fått in oroande rapporter om att det ska varit mer trängsel i utelivet.

– Vi får rätt många mejl från olika personer som tycker det blivit mycket folk i utelivet, särskilt i Stockholm, säger han.

Han tryckte även på vikten att fortsätter följa Folhälsomyndighetens riktlinjer även när det dagliga dödsantalet har minskat.

– Det är viktigt att komma ihåg att kurvorna är beroende av att alla följer råden, säger han.

Folkhälsomyndighetens rekommendation är fortsatt, bland annat, att undvika trängsel och håll en armslängd avstånd.

ANNONS

”Sitter för nära”

Under lördagen utförde Miljöförvaltningen inspektioner på 29 restauranger och caféer i Stockholm, skriver bland annat SVT.

Av dessa så fick fem stycken anmärkningar, som ska följas upp. Restauranger som inte följer de nya reglerna kan förlora tillståndet.

– Den bilden vi får är att gästerna sitter för nära både inomhus och på uteserveringar. På vissa ställen är det fasta platser, där ber vi ägarna att markera platserna så att ingen sätter sig där, säger Peter Brådenmark, enhetschef miljöförvaltningen Stockholms stad till SVT.

Även under påskhelgen och veckan inför så skedde inspektioner på stans krogar och caféer. I början av förra veckan så hade mer än 120 kontroller gjorts. 19 ställen hade då fått anmärkningar och alla ska ha åtgärdat dessa.

 

Stockholm, Sverige