Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Från middag till barhäng och fest – här stannar du hela kvällen

På 34B satsar man på klassiska cocktails och roliga ölsorter.
På 34B kör man på klassiska cocktails och roliga ölsorter.

Fler krogar i stan satsar nu på att erbjuda middag och fest på samma ställe. Nyligen öppnade Nabos ägare systerkrogen 34B i källaren – med ett helt annat koncept än ­huvudrestaurangens.

ANNONS

På Nabo satsar man på fine dining med nordiska råvaror tillagade på franskt vis, medan menyn på 34B består av enklare nordiska tapas. Baren på övervåningen är också mer nördig än källarbaren som kör på klassiska cocktails och roliga ölsorter. Överlag ska det vara mer ungdomligt och avslappnat, med större fokus på  kultur.

34B ska vara
en urban oas.

Nabo-gänget är långtifrån de första att erbjuda sina gäster en systerkrog som adderar något mer till restaurangupplevelsen.

Christopher Nakabaale (nöjesansvarig) och Måns Borg (barchef) utanför den nya krogen 34B.

Christopher Nakabaale (nöjesansvarig) och Måns Borg (barchef) utanför den nya krogen 34B. Foto: Sandra Eriksson

Många öppnar krog i krogen

De senaste åren har konceptet ”krog i krogen” börjat dyka upp allt mer frekvent. Klubbarna Trädgården och Under Bron adderade vegan-restaurangen Växthuset till sin upplevelse för snart tre år sedan och i vintras öppnade Stureplansgruppen baren Tjalans i Sturegallerian, vägg i vägg med deras restaurang Videgårds.

Portal Restaurant på Sankt Eriksplan slog i höstas upp dörrarna till ett barkoncept i lokalen bredvid. Som enligt krögaren själv är restaurangens busiga småsyskon – där du kan ha en helkväll, börja eller avsluta kvällen.

Vill locka andra gäster

De ansvariga på nya 34B har en liknande förhoppning om att källarkrogen ska locka andra gäster än Nabo, men även att de som ätit middag däruppe ska våga sig ner.

– Det ger utrymme för att skapa något annorlunda från huvudkonceptet. 34B ska vara en urban oas. Vi kommer att köra vernissager och livemusik, dj-spelningar och after work, säger Christopher Nakabaale, som är nöjesansvarig.

ANNONS

Tre klassiska helhetslösningar

Att det kan vara ett lyckat recept visar väletablerade klassiker som Sturehof med den festliga bakfickan O-baren och Berns Asiatiska med nattklubb både på terrassen och i källaren.

Huset Diana i Gamla Stan inrymmer inte heller mindre än fem unika restaurang- och barkoncept – som erbjuder allt från rundpingis och stor stark till kvalitetsvin och vita linnedukar.

Snacka om helhetslösningar för den som vill stanna i samma byggnad hela kvällen.

Fakta

Fler ställen med krog i krogen

  1. Kvarteret Leijontornet Daniel Crespis gastronomiska kvarter i Gamla Stan inkluderar fem olika krogar med olika koncept: Pubologi (modern bistro), Djuret (finkrog med fokus på menyer från land och hav), Tweed (avslappnad bar), The Burgundy (vinbar) och Flickan (mini­krog med åtta sittplatser). På sommaren har de även tapaskrogen Svinet.
    Adress: Korsningen Yxsmeds­gatan-Lilla Nygatan, Gamla Stan.
  2. Tjoget På Hornsbruksgatan hittas Tjoget som är ett koncept i tre delar. Där ingår den prisbelönta cocktailbaren och medelhavsinfluerade restaurangen, (såväl som separéen Balkongen), vinbaren Hornstulls Bodega och ölkaféet Kafé Tjoget.
    Adress: Hornsbruksgatan 24, Södermalm.
  3. Hornhuset Även Hornhuset består av olika koncept. På Cebicheria Barranco i gatuplan serveras mat inspirerad av Peru och Mexiko. En trappa upp hittas Laika. På två trappor ligger den italienska restaurangen Enzo’s där man även kan kolla fotboll och sist (och faktiskt även minst) finns Barrio på taket.
    Adress: Hornhuset, Långholmsgatan 15, Södermalm.

 

Stockholm, Sverige