Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Burgaren hyllas med egen festival i helgen

Kött i bröd firas stort på burgarfestival i helgen.
Kött i bröd firas stort på burgarfestival i helgen.

Extra lök, dubbel ost eller utan gurka? Hamburgaren är utan tvekan en av stockholmarnas favoritkäk och populariteten verkar inte avta. I helgen kan du fira internationella burgardagen och bland annat testa Burgerdudes nya signaturburgare. 

Toby Lee, chefredaktör på Sveriges största burgarsajt Burgerdudes.se, tror att hamburgarens enorma populäritet i Stockholm de senaste åren bland annat beror på att möjligheterna är oändliga men också för att Stockholm är en trendig stad.

– Hamburgaren är verkligen den perfekta maträtten om den görs på rätt sätt och tack vare gourmetburgarnas intåg i Sverige för drygt fem år sedan så har folk verkligen fått upp ögonen för högkvalitativa ingredienser. Stockholm är numera en av världens bästa burgarstäder.

Tre olika signaturburgare

Nu på söndag den 28 maj firas internationella burgardagen runt om i världen och inte minst i Stockholm. Stockholm Burger Fest är  stans första och enda burgarfestival som i år kommer hålla till utanför restaurang Barrels som öppnar sin andra restaurang i stan.

– Det kommer serveras tre olika signaturburgare på festivalen, bland annat vår alldeles egna signaturburgare som har premiär på söndag.


Fakta

Faktaruta:

Vad: Stockholm Burger Fest 2017 –

Var: Smålandsgatan 22, utanför nyöppnade restaurang Barrels

När: Söndag 28 maj klockan 10-22

Vem: Stockholm Burger Fest arrangeras av Burgerdudes.se, Sveriges största burgarsajt som recenserat över 240 hamburgare runt om i världen.

Pris: Det är inget inträde och burgarna säljs för 100 kr styck.

Bra att veta: Alla burgare kan fås vegetariska och med glutenfritt bröd.

Mer info: http://www.burgerdudes.se/stockholm-burger-fest/

Inspirerats av resor

När Burgerdudes tog fram sin signaturburgare inspirerades de av alla sina burgarresor runt om i världen. På sajten finns över 240 olika hamburgare recenserade i städer som tex Tokyo, Gdansk och Chicago.

– Vår hamburgare innehåller avokado, majonäs, baconhack, inlagd röd chili och två sorters ost – cheddar och emmentaler. Vi tycker att helheten smakar fantastiskt, så det ska bli spännande att höra vad folk tycker!

Burgerdudes reser jorden runt i jakt på burgare. Foto: Pressbild

Burgerdudes reser jorden runt i jakt på burgare. Foto: Pressbild

Stockholm som burgare

De två andra hamburgarna som kommer säljas på festivalen är restaurang Barrels egna burgare med cheddarost, silverlök, inlagd gurka, ketchup, majonnäs och dijonsena och Sofie ”Burgerland” Lundbergs burgare som hon fyllt med en sötstark jalapeño-relish, knaprig rostad lök och en eldig srirachamajonnäs, samt två sorters ost.

Men om nu stockholmare är en sådan trendig burgarstad, vad ska en klassisk ”Stockholmsburgare” innehålla då?

– Om Stockholm vore en burgare så skulle den vara otroligt klassisk med en modern touch. En dubbel cheeseburgare gjord på ekologiskt kött, ett konditoribakat briochebröd, ost och några traditionella tillbehör som senap, ketchup och kanske lite majonnäs och silverlök för lite krämighet och något som bryter av. Enkelt och avskalat utan att göra avkall på kvaliteten helt enkelt, säger Toby Lee.


Smålandsgatan 22, Stockholm, Sverige