Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De bygger ny karaokejätte vid Brunkebergstorg

Marcus Schuterman och Alexander Irinarchos. Karaokebar Brunkebergs torg
Marcus Schuterman och Alexander Irinarchos öppnar karakoerestaurangen Moyagi på Brunkebergstorg.

Moyagi heter karaokestället som slår upp dörrarna i City i mitten av maj. Bakom konceptet står en trio med erfarenhet från klubbvärlden och musikbranschen – och en stor passion för att sjunga till kända låtar.
– Vi vill ge mer kärlek till karaoken, säger Marcus Schuterman som är en av grundarna.

ANNONS

På Brunkebergstorg 3 håller stans nya karaokedestination Moyagi på att ta form. Möblerna till restaurangloungen har precis anlänt och trappan ner till de elva karaokerummen på källarvåningen håller fortfarande på att gjutas, men om tre veckor är det dags för öppning.

– Det finns ju några karaokeställen i stan, men inget med en riktigt genomtänkt helhetsupplevelse med mat och dryck. Det vill vi erbjuda, säger Alexander Irinarchos.

Inspiration från den japanska arkadkulturen

Det var efter en resa till Kina för ett och ett halvt år sedan som han och Jonathan Merlo Sjöö kom tillbaka till Stockholm med drömmen om att öppna en karaokeklubb. De involverade snabbt vännen Marcus Schuterman som blev eld och lågor över idén.

– När vi har varit utomlands och sjungit så finns det sjukt många olika alternativ. Här hemma tycker folk att det är kul men man har inte haft så mycket att välja på. Vi vill ge mer kärlek till konceptet karaoke, säger Marcus Schuterman.

Inspirationen har de hämtat från Japans karaokeklubbar och arkadhallar, där det finns enorm kultur kring att mötas och spela spel. Moyagi är inte heller bara namnet på stället, utan på ett av rummen.

Så här ska de färdiga karaokerummen se ut.

Så här ska de färdiga karaokerummen se ut.

Tolv karaokerum och 85 000 låtar

– Alla rum har fått namn efter olika samurajer som älskar karaoke, fortsätter han.

Totalt rör det sig om elva karaokerum som rymmer från fyra till tolv personer, samt ett tolfte för upp till trettio personer där sällskapet också kan ha en egen prosecco- eller GT-bar och tävlingar kring det specialbeställda beer pong-bordet från San Franscisco.

ANNONS

Vid händelse av att rummet inte är bokat så planerar de att låta det stå öppet för folk att testa på open mic-karaoke.

Alla rum är utrustade med flera mikrofoner (med skydd som byts ut efter varje session för renlighet) och en läsplatta där du kan välja mellan drygt 85 0000 låtar. För den som vill maximera sjungandet går det också bra att skapa en egen låtlista att skicka till gänget på Moyagi på förhand.

Asiatiska smårätter på menyn

För hungriga gäster serverar restaurangen på gatuplanet asiatiska smårätter, som även går att beställa till de privata rummen. Här hittas sushirullar, ångade bao, fried chicken med mera.

– Det ska vara enkel mat som inte är så dyr, så man kan ta in flera olika rätter, säger Alexander Irinarchos som ansvarar för restaurangdelen.

Med Moyagi vill de också sänka tröskeln och göra karaoke till en naturlig del av en utekväll på stan. Förhoppningen är att det centrala läget på Brunkebergstorg ska hjälpa till.

Vi har försökt att tänka på att göra allt smidigt, inklusive adressen.

Marcus Schuterman

Området har de senaste åren börjat vakna till liv sedan hotellen At Six, Hobo och Downtown Camper börjat locka dit folk med sina nya krogar och takterrasser.

– Du kanske sitter på en uteservering med dina vänner och blir taggad på att komma hit ett par timmar och sjunga och sedan fortsätta kvällen. Vi har försökt att tänka på att göra allt smidigt, inklusive adressen, säger Marcus Shuterman.

Karaokerestaurangen tar emot drop-in i mån av plats, men för att säkra ett rum är det bäst att boka via hemsidan.

Moyagi öppnar på Brunkebergstorg 3 den 14 maj och kommer till en början att vara öppet för allmänheten torsdag till och med lördag.

Tills vidare har Moyagi begränsat antalet gäster i varje rum. Mikrofonskydd används alltid och stativen saneras efter varje besök. 

Brunkebergstorg 3, Stockholm, Sverige