Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Thai, bärs och citroner – nio krogar som öppnar 2020

Citroner på Garba, öl hos Hedda Spendrup och ett helt nytt Berns när Sayan tar över.
Citroner på Garba, öl hos Hedda Spendrup och ett helt nytt Berns när Sayan tar över.

Det är regel snarare än undantag att det åtminstone är en handfull nya krogar som är på väg att öppna i Stockholm. Vi listar ett gäng att hålla lite extra koll på.

ANNONS
 1. Den peruanska mattrenden håller i sig. Trots att Publico stängde så finns det gott om ställen som serverar den syrliga maten, nyöppnade Antu kitchen, Loquerian i Sjöstan och Chelas på Ringvägen är bara ett par exempel. Någon gång i vår drar krögaren bakom gamla Bistro Jarl igång en ny krog som ska servera just peruransk käk. Läs mer här.

  Per Nordlind och Erika Goytizolo.

  De äkta makarna Per Nordlind och Erika Goytizolo öppnar krog ihop.

 2. Colline på Götgatan fick stänga ner hastigt och någorlunda olustigt. Bokförlaget och agenturen Salomonson Agency tar över rodret och öppnar någon gång under 2020 på en minst sagt attraktiv adress, mitt på Götgatan.
  Adress: Götgatan 29
 3. Soyokafe i Blåsut får en lillasyster på Döbelnsgatan. Det innebär att man inte måste åka till söderort för att käka mästerkocken  Batjargal Ochirbat bugetvariant av sushi. Prisvärt så det smäller om det. Öppnar i januari.
  Adress: Döbelnsgatan 8.
 4. Sayan Isaksson är tillbaka på restaurangscenen när han förvandlar Berns asiatiska till ett krog med thailändska smaker. Maten på nya Isaan lagas till stor del över öppen eld. Krogen öppnar i januari
  Adress: Berzelii park
  Läs mer här.

  Sayan Isaksson öppnar thaikrog på Berns asiatiska.

  Sayan Isaksson gör om Berns Asiatiska till thairestaurang. Foto: Hanna Lilja

 5. Den ambulerade kockduon Garba ska slå ner bopålarna. I samarbete med Stureplansgruppen får Marion Ringborg och Linn Söderströmett eget hem i samma townhouse som Nosh and Chow på Norrlandsgatan. Duon ska alltid få in en pasta på menyn och gärna smaksätta med citron och olivolja när det går. Och med tanke på hur bra det blivit när de gästspelat under årens gång är förväntningarna rätt höga nu.
  Adress: Norrlandsgatan 24

  Marion och Linn öppnar Garba.

  Marion och Linn öppnar Garba.

  ANNONS
 6. Gänget bakom Bananas, Babylon och Indigo lämnar Götgatan för att ta över Bronco Bars gamla lokaler på Tegnérgatan. Precis som på Bananas ska man dock laga napoletanska pizzor på nya krogen som man valt att kalla Leopard
  Adress:Tegnérgatan 16

  Bananasgänget öppnar nytt i Broncos lokal. Stället ska heta Leopard

  Bananasgänget öppnar nytt i Broncos lokal. Stället ska heta Leopard

 7. Göteborgarna bakom ölet Stigberget har tagit över Pappagallos gamla lokaler på Söder.  (Saknar man Pappagallo hittar man dem på krogen som heter just Söder på Ringvägen, nära Skanstulls tunnelbana). Här ska man servera hantverksbärs.
  Adress: Götgatan 5
  Läs mer här.
 8. Efter årsskiftet slår bryggerikrogen Omaka upp dörrarna på Östermalm. Bakom projektet står bland andra landets yngsta bryggmästare Hedda Spendrup.
  Adress: Uggelviksgatan 2
  Läs mer här.

  Hedda Spendrups öppnar hantverksbryggeri på Uggleviksgatan 2

  Hedda Spendrup öppnar Omaka på Östermalm.

 9. Hotel Diplomats nya hotellsatsning på Nybrogatan heter Dagmar. På Dagmars innergård, skyddad av ett glastak, ska man bygga krog och den ska Daniel Höglander känd från Aloë ratta. Stället öppnar våren 2020. Läs mer här.
  Adress: Nybrogatan 25-27

Nybrogatan, Stockholm, Sverige