Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Eventfixare öppnar krog på ponton vid Strandvägen

Mårten Kask och Emanuel Dautllari på S.O.L
Ägaren Mårten Kask och driftchefen Emanuel Dautllari på S.O.L.

Sjö & Land på Strandvägskajen fungerar vanligtvis som eventlokal, men när fester och middagar ställs in tänker ägarna om och förvandlar pontonen till en gungande restaurang.
– Det ska kännas som att komma hem till oss. Det ska inte vara tillkrånglat, säger delägaren Mårten Kask.

ANNONS

Event- och cateringföretaget Westers gör vanligtvis omkring 1 000 evenemang och konferenser om året, men när coronapandemin slog till började avbokningarna att trilla in.

– Först var det chock, sedan var det sorg, men sedan vaknade entreprenören i en till liv, säger Mårten Kask som är en av ägarna.

Pråmen Sjö & Land har legat vid Strandvägskajen 21 sedan 1920-talet och är sedan 2018 en av Westers tre lokaler. Vanligtvis används den för middagar, bröllop och möten, men nu bygger de alltså om den till en restaurang och bar.

Sjö & Land by Westers.

Bygget av uteserveringen är i full gång. Foto: Sandra Eriksson

Håller öppet under sommarsäsongen

På så sätt skapar de arbetsmöjligheter till den befintliga staben och kan återanställa personal de tvingats säga upp.

– Det känns fantastiskt. Normalt sett kanske man har några månader på sig, vi gör det på tre veckor.

Den 27 maj klockan 17.00 ska restaurangen S.O.L stå redo att öppna. Emanuel Dautllari som brukar ansvara för alla stora projekt och event, blir nu driftchef på restaurangen.

– Tiden har varit den största utmaningen, men det känns jättekul att göra något nytt, säger han.

ANNONS

Planen är att hålla öppet under sommarsäsongen, men från och med nästa år är visionen att restaurangslösningen blir permanent.

Sjö & Land by Westers.

S.O.L öppnar på Strandvägskajen 21. Foto: Sandra Eriksson

Klassiska rätter med en twist

Lokalen rymmer 150 gäster, men för att se till att gästerna kan hålla social distans räknar man med att kunna ta emot 35 gäster inomhus och ytterligare 60 på den nybyggda pontonen utanför.

Menyn består av traditionella rätter, men med en härlig twist.

– Det ska kännas som att komma hem till oss. Det ska inte vara tillkrånglat utan inbjudande, säger Mårten Kask.

Restaurangen S.O.L kommer att ha öppet söndag-torsdag från klockan 11-23 och fredag-lördag klockan 11-00.

Strandvägskajen, Strandvägskajen, Strandvägen, Stockholm, Sverige