Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här firar du kinesiskt nyår på krogen

Första rätten på nyårsmiddagen är Koushuiji ”munvattnande kyckling”.
Nyårskyckling på R Asia I Solna.

Tako och Tong firar in det kinesiska nyåret med massor av gris och sprit på menyn. Formosa och R Asia kör en mer traditionell stil.
Dessutom guidar vill till stans bästa kinesiska krogar.

ANNONS

5 februari är det kinesiskt nyår. Och den här gången går vi in i grisens år, enligt den kinesiska zodiaken.

Festen firas bland annat på Tong, på Hornsgatan 66 hela veckan, 5-12 februari.

– Vi kör en specialmeny med grisen i fokus och har även en särskild dryckesmeny med baiju och Shaoxingvin, säger Jimmy Dymott, en av ägarna.

Friterad banan i källaren

Gris är en fantastisk råvara

Niklas Odin

Även på Tako, den asiatiska krogen som ligger under Vassa Eggen vill vara med och fira. Här kan du käka deras variant av fyra små rätter med friterad banan till efterrätt

– Det är extra kul att denna vecka låta Kina få ta mer plats, ett land som inte har fått vår fulla uppmärksamhet tidigare. Mat, dryck och interiör kommer att spegla den kinesiska matkulturen och framför allt det kinesiska nyåret. Extra kul är det också att det är Grisens år då gris är en fantastisk råvara som är väldigt smakrik och kul att jobba med, säger Niklas Odin på krogens sajt.

ANNONS

Tre till

Vill du prova på en autentisk nyårsmeny finns exempelvis klassikern Formosa i Gamla stan, eller R Asia i Solna C (dit behöver du ringa i förväg för att beställa). Till sist: Berns Asiatiska firar 75 år och firar med en ny meny som de kickar igång på nyårsafton 5 februari.

 

12 djur i en cirkel

Den kinesiska zodiaken har totalt tolv djur och löper i en cirkel. Enligt en av legenderna bad Buddha alla världens djur att besöka honom på hans dödsbädd. Endast tolv dök upp, och det är detta dussin som fått ett år uppkallade efter sig. De tolv djuren i cirkeln är: Råtta, oxe, tiger, kanin/hare, drake, orm, häst, får/get, apa, tupp, hund och gris.

Den kinesiska zodiaken har totalt tolv djur och löper i en cirkel.

Tako, Birger Jarlsgatan, Stockholm, Sverige