Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Spanska fiskkrogen Feira skjuter på öppningen

Andreas Printz på Görvälns slott där han var köksmästare tidigare.
Köksmästaren på Feira, Andreas Printz, har tidigare haft samma roll på Görvälns slott.

Den spanskinspirerade fiskrestaurangen Feira skulle ha öppnat ovanför Östermalmshallen nu i slutet av april. Men Melanders Group väljer nu att skjuta på öppningen av krogen till i höst

ANNONS

Restaurangen var en av nykomlingarna i den nyöppnade Östermalmshallen.

Krogen ska ligga på planet ovanför handlarna och har en balkong med utsikt över salutorget. Dessutom är det tänkt att en avskild del av krogen ligga i tornbyggnaden ovanför huvudentrén till hallen.

Men enligt ett pressmeddelande från Melanders Group så skjuts nu öppningen upp ”tills att restaurangbranschen återgått till ett mer normalt läge”.

– På grund av coronaviruset väljer vi att skjuta upp invigningen av Feira. Det är helt enkelt inte rätt tid för en nyöppning med tanke på läget i samhället. Vår förhoppning är istället att kunna dra igång till hösten med full kraft, , säger Stefan Söderman som är VD på Melanders Group i pressmeddelandet.

Begärde rekonstruktion

Melanders group begärde rekonstruktion i slutet av mars. Deras intäkter hade då minskat med 90 procent.

Koncernen innefattar ungefär 20 olika dotterbolag, däribland restauranger, bagerier, pubar och flera fiskbutiker. Samtliga av dessa bolag försattes då i rekonstruktion.

– Med tanke på krisen och att ingen vet när den är över så var det här det bästa vi kunde göra föra att inte agera för sent, sa bolagets vd Stefan Söderman då till Breakit.

ANNONS
Östermalms Saluhall, Östermalmstorg, Stockholm, Sverige