Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Flippin Burgers ansöker om rekonstruktion

Flippin burgers ansöker om rekonstruktion. Vd Jon Widegren.
Grundaren Jon Widegren säger att rekonstruktionen ger dem arbetsro.

Corona slår fortsatt hårt mot restaurangbranschen. Hamburgerkedjan Flippin Burger har förlorat 65 procent av intäkterna sedan viruset kom och ansöker nu om rekonstruktion, skriver Breakit.

ANNONS

Hamburgerkedjans moderbolag Jaydub lämnade in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten under förra veckan, vilket Breakit var först med att skriva om.

Utöver restaurangen på Observatoriegatan så driver bolaget även Dog-food och ölstället Lådan. De har sedan coronaviruset framfart flaggat för betalningssvårigheter.

Regeringens tanke är i grunden rätt

Jon Widegren, Flippin Burgers grundare.

Bolaget har bland annat behövt säga upp alla provanställda, tjänstemän och hälften av de anställda i restaurangerna.

– Rekonstruktionen är ett effektivt verktyg för att ge oss ett konkursskydd och arbetsro att försöka ta oss ur krisen. Vi har en del grejer vi tänker jobba med på intäktssidan, säger grundaren och vdn Jon Widegren till ekonomitidningen Breakit.

Kritik mot regeringen

Jaydubs situation gör att de exkluderas från vissa delar av regeringens stödpaket, som exempelvis korttidspermitteringar. Detta då bolaget visat vinst, innan de kraftiga förlusterna i mars månad.

Något Jon Widegren riktar kritik mot.

– Regeringens tanke är i grunden rätt, att inte rädda företag som hade problem innan krisen men de har underskattat hur fort det går för ett bolag att hamna i ett utsatt läge när försäljningen viker så kraftigt. Mer rimligt hade varit att sätta datumet till 1 mars så att företag som oss hade kunnat ta del av stödet”, säger han han till Breakit.

Ser positivt på rekonstruktionen

Utöver nedskärning av personal så har bolaget även planerat flera åtgärder, som till exempel en större satsning på take-away.

ANNONS

Rekonstruktör i ärendet, Niklas Körling, menar att han ser goda möjligheter för att en lyckad rekonstruktion, enligt ekonomitidningen.

– Jag och bolaget ser positivt på det. De har jobbat på och vidtagit åtgärder redan tidigare så nu är det så att säga full fart framåt, säger han.

Observatoriegatan 8, Stockholm, Sverige