Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Slipp flygskammen med klimatsmart krogrunda

Aloha! Res till solen med endast ett busskort på fickan.
Klädsel är såklart valfri, men en bra hawaiiskjorta lyfter stämningen.

Tiki-kulturen startade i 1930-talets­ USA då många amerikaner inte hade råd eller möjlighet att resa – nu är det kanske dags att åter­vända till kulturen, men av klimat­skäl. För att dricka drinkar på paradis­öar vill en ju alltid. Inte minst för bildens skull!
Vi tog det som en ursäkt för att ta en klimatsmart tropisk barrunda – med endast ett SL-kort på fickan.

ANNONS
  1. Paradiso Timmermansgatans eget Karibien serverar drinkar ur ananasformade krus. Det, tillsammans med ett gediget utbud av rom och den varma stämningen, räcker för att helt glömma de kalla senvintervindarna på gatorna utanför. ­Priser: Husets cocktails kostar 135 kronor, eller 26 Barbados dollar. Adress: Timmermansgatan 24, Södermalm.
  2. Tiki Room Upplev Hawaii och Polynesien i en källarlokal i Vasastan. Kokosnötter, stora tikifigurer, 60-talsmusik, bartenders i hawaiiskjortor och bambu för tankarna till öarna i Söderhavet. Missa inte vulkanen. En dryck som serveras rykande.  Drinklistan bjuder inte helt överraskande på mycket rom – såväl som färsk frukt. Priser: Från 101 konor för en cocktail med 3 cl sprit, till 142 kronor för en med 6 cl. Adress: Birkagatan 10, Vasastan.
  3. Paladar de Cuba & Havana Rum bar Dra till Kuba för en kväll och upptäck över 300 sorters rom  – och drinkar baserade på spritsorten. Vad sägs om att sippa på en Fidel Castro (mörk rom, lime, angostura, ginger ale) eller en Carajillo Cubano (kubansk kaffe­drink)? Priser: En romdrink på 4 cl går loss på 119 kronor. Adress: Tegnér­gatan 19, Vasastan.
  4. Koko-Mo På Drottninggatan inne på restaurang Grill finns den tropiska tiki-baren Koko-mo, som öppnade 2013. Här hittar du cocktails serverade i Tiki-muggar.  Dessutom finns ett brett utbud av rom – vad annars? Priser: En Tiki cocktail kostar 136 kronor. Adress: Drottninggatan 89, City.
  5. BUBBLARE Surfers Trött på ­tiki-drinkar? Surfers från den exotiska ön fokuserar på mat från sichuan-provinsen i Kina, men det går också bra att bara ta en drink i baren på övervåningen. Här kan du testa en kinesisk variant på en Bloody Mary med sichuanvodka, tomatjuice, ingefära, chili och soja. Priser: En cocktail kostar 135 kronor. Adress: Regeringsgatan 88, Norrmalm.

Tiki Room, Birkagatan, Stockholm, Sverige