Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fem flytande barer för en blöt krogrunda

Kasta ditt eget ankare och slå dig ner i de sköna skinnfåtöljer på M/S Rygerfjord.
Kasta ditt eget ankare och slå dig ner i de sköna skinnfåtöljer på M/S Rygerfjord.

Kasta loss ankaret och bege dig ut på en barrunda som gungar rejält. Men se till att inte bli alltför på lyset så att du riskerar att trilla i, landkrabba! Här är fem flytande barer för en blöt krogrunda.

ANNONS
  1. Patricia M/S Patricia är både en flytande restaurang och nattklubb – framförallt är fartyget känt för sina gayklubbar där det, bland annat, spelas schlager. På fördäcket finns dessutom en cocktailbar med många sittplatser. Priser: 132 kronor och uppåt. Adress: Söder Mälarstrand, Kajplats 19, Södermalm.
  2. Seaside Hotell Restaurang och bar i ett på ett ställe som ibland kallas för vraket. Käket är vanlig pubmat; någon pizza någon fläskfilé och någon sallad. Drinkarna är inte heller något som sticker ut men de kostar inte heller så mycket.  Utsikten är enastående. Priser: Drink med 4 cl sprit 84 kronor, 6 cl 119 kronor. Adress: Söder Mälarstrand, Kajplats 16, Södermalm.
  3. M/S Birger Jarl Förtöjd intill Slussen i centrala Stockholm hittar du M/S Birger Jarl, ett k-märkt fartyg byggt under 1950-talet, som i dag fungerar som hotell, restaurang och bar. Drinkutbudet (där mojito och cuba libre ingår) är rätt begränsat – hit går du snarare för fartygskänslan. Priser: Drinkar för 130 kronor. Adress: Stadsgårdskajen 156, Södermalm
  4. Rygerfjord Rygerfjord ligger för ankar vid Söder Mälarstrand. Här kan du besöka Port Deck, terrassen på toppdäck, och slå dig ner i en av livbåtarna, och avnjuta en drink oavsett väder med utsikt över Riddarfjärden. Priser: 22 kr/cl + läsk för en grogg. Adress: Söder Mälarstrand, Kajplats 13, Södermalm.
  5. BUBBLARE Thaiboat En kombo av tropiskt och båtliv på Thaiboat i Norra Hammarbyhamnen ett stenkast från Skanstull. Dröm dig bort till en kryssning på varmare breddgrader med en ananasdrink i handen. Priser: Cirka 115 kronor. Adress: Östgötagatan 10, Skanstull.

Den förbjudna barrundan – mitt i Stockholm


Vinterns billigaste ölrunda – med buss 4


 

Stockholm, Sverige