Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Rökig bbq-krog flyttar in i City i höst

Folkparken öppnar på Sveavägen 53 i höst.
Folkparken öppnar på Sveavägen 53 i höst.

I höst öppnar krogen Folkparken i City. Där utlovas rök och eld i köket, en grillkiosk och bar samt ett "tap room" i källaren.
– Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York, säger duon bakom restaurangen.

ANNONS

I slutet av augusti öppnar restaurang Folkparken på Sveavägen 53 i City, där restaurangen Jensens Bøfhus tidigare låg. 

Bakom Folkparken står krögarduon Martin Magnusson och Magnus Bergh. Tillsammans har de erfarenhet från flera ställen i Stockholm, däribland Trattorian och F12-gruppen, samt restauranger i Thailand och Köpenhamn. De driver sedan tidigare även restaurang Torsgatan ihop.

Enkelt och genuint

På den nya krogen vill de skapa industrikänsla med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar, dessutom kommer de flesta sittplatserna ha community seating.

– Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service, säger Martin Magnusson och Magnus Bergh i en kommentar.

Amerikansk BBQ och öl

Menyn bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen. Köket får både ett stort amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill.

Mot gatan skapas en grillkiosk med modern snabbmat så som burgare, gyros och kebab för take-away. Men flera av rätterna kommer också att vara helt vegetariska, med rökta och grillade grönsaker i säsong.

Dessutom kommer källaren att förvandlas ett taproom med ölkranar i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.

Folkparken öppnar i slutet av augusti 2019.

ANNONS
Sveavägen 53, Stockholm, Sverige