Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Trion från Petite France öppnar ny New York-inspirerad krog

Henrik Ekelund, Anette Schilde, Carl Fredrik Schilde.
Henrik Ekelund, Anette Schilde, Carl Fredrik Schilde öppnar At Kungsholmen.

Trion bakom Petite France har lämnat det franska bakom sig men blir kvar på Kungsholmen.
Nu slår de upp dörrarna till ett brasseri med inspiration från New York i Eriks Basars gamla lokaler.
– Vi kan Kungsholmen och har trivts väldigt bra med alla gäster här, säger Anette Schilde.

ANNONS

Efter att ha drivit Petite France på John Ericssonsgatan i tre års tid kände ägarna Henrik Ekelund, Anette Schilde och Carl Fredrik Schilde att det var dags att gå vidare.

– Det gick väldigt bra, men vi kom inte så mycket längre. Vi ville göra något annat ihop, berättar Anette Schilde.

I januari sålde de stället, sedan var planen att åka på semester innan de påbörjade något nytt. Så kom corona och de blev kvar i Sverige.

Under våren började stans restauranger att få det tufft och många verksamheter gick i konkurs.

At Kungsholmen öppnar i Erik Basars gamla lokaler i Kvarteret Basaren. Foto: Sandra Eriksson

At Kungsholmen öppnar i Erik Basars gamla lokaler i Kvarteret Basaren. Foto: Sandra Eriksson

Öppnar i Eriks Basars gamla lokaler

Krögartrion var runt och tittade på ställen och lade bud på en del, men det blev inget.

– Sedan gick Eriks Basar i konkurs och kom ut till försäljning och vi kände alla tre ”wow”. Vi kan Kungsholmen och har trivts väldigt bra med alla gäster här och vi visste att lokalen var väldigt fin så vi satsade järnet på att det skulle bli av, säger Anette.

I början av maj gick affären igenom, men de bestämde sig på grund av rådande omständigheter för att avvakta med att öppna stället. Fram tills nu.

ANNONS

Den 1 september slår trion upp dörrarna till At Kungsholmen på Hantverkargatan 71.

Levande meny

Den nya restaurangen beskriver de som ett New York-inspirerat brasseri.

– Vi gillar den stilen, det finns inga gränser. Vi vill inte hamna i ett fack. Du kan göra klassiker men på ett mer inspirerat och roligt sätt sätt. Det blir en levande meny, säger Carl Fredrik som är köksansvarig.

På dryckessidan kommer det att serveras vin från hela världen, många på glas. En sak som inte kommer att finnas däremot är naturviner.

– Det är så många andra som håller på med det.

At Kungsholmen

På fredagar bjuds det på livemusik – hela dagen. Foto: Sandra Eriksson

Fokus på livemusik

Musiken är en annan viktig del av konceptet.

På onsdagar bjuds det in till trerättersmiddag, med max 50 gäster, som kombineras med framträdanden från etablerade artister.

På fredagar är det livemusik hela dagen, även på lunchen. Då rör man sig mellan genrerna jazz, blues och soul och möjligen pop, berättar Henrik Ekelund som är restaurangens kapellmästare.

– Vem som helst är välkommen att anmäla sig för att medverka, det vill vi sprida. Vi kommer inte att annonsera vilka som spelar på förhand, men vi har en del namnkunniga rockstjärnor som vänner också, säger han.

At Kungsholmen har 150 sittplatser och kommer att hålla öppet måndag-söndag från lunch till middag. 

at Kungsholmen, Hantverkargatan, Stockholm, Sverige