Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Pontus Frithiof öppnar hotellrestaurang i Stockholm

Pontus Frithiof på plats i hotell AC Marriot i Ulriksdal.
Pontus Frithiof öppnar hotellrestaurang i Ulriksdal.

Krögaren Pontus Frithiof fortsätter att satsa på den bredare publiken. När han öppnar restaurang på det nya hotellet AC by Marriott i Ulriksdal är det spanska influenser som gäller – med inslag av svenska klassiker.
– Gästerna ska inte vilja lämna hotellet, säger han.

ANNONS

Strax utanför tullarna har nya AC by Marriot Stockholm precis öppnat på Kolonnvägen 41 i Solna. Det fyrstjärniga hotellet är koncernens första i Sverige och framöver planerar man att öppna fler i landet.

Här finns sviter, konferenslokaler, gym och wellnessavdelning med pool och jacuzzi, samt en bar och en restaurang signerad Pontus Frithiof.

– Jag blev kontaktad i november, så det har varit en rekordsnabb process som blev klar för två veckor sedan, berättar krögaren när vi träffar honom på hotellet.

Pontus Frithiof på plats i hotell AC Marriot i Ulriksdal.

Pontus Frithiof med skärmaskinen. Foto: Pekka Pääkkö

Spanskt brasseri och svenska klassiker

Restaurangen, som hänger ihop med loungen, kommer att ha cirka 120 sittplatser.

– AC är ju ett spanskt koncept så vi vill låta det genomsyra restaurangen. Serranoskinkan skivas på den här, säger Pontus Frithiof och visar upp en rödlackad skärmaskin.

På menyn hittas smårätter med spanska influenser, som patatas bravas och kroketter med Pata Negra, men även några svenska klassiker.

Vi ser det här som en rolig utmaning

ANNONS
Pontus Frithiof

– Många boende är affärsresenärer och de vill ha vissa saker de känner igen. Så det blir något inslag av husmanskost och någon fin räksmörgås som komplement till den övriga menyn.

Förhoppningen är att restaurangen ska få gästerna att känna att de inte vill lämna hotellet för en middag i stan.

–  Vi vill ge dem flera anledningar att stanna.

Pontus Frithiof på plats i hotell AC Marriot i Ulriksdal.

Serranoskinkan skivas på den här, säger Pontus Frithiof. Foto: Pekka Pääkkö

Krögarens första hotellkrog i Stockholm

Pontus Frithiof har de senaste åren valt att satsa på den bredare publiken bland annat med restauranger på Arlanda och Tekniska Museet, i Solna Businesspark och i Fortum Värmes lokaler i Hjorthagen.

– Vi ser det här som en rolig utmaning. Ambitionen är ju att vara med och göra alla hotellkoncerns restauranger här – ungefär som Marcus Samuelsson gjort för Clarion, säger Pontus Frithiof.

Sedan förra året driver han även sommarhotellrestaurang ihop med Novi Resort på Gotland, men det här blir hans första hotellkrog i Stockholm som kör frukost, lunch och middag.

AC by Marriot Stockholm Ulriksdal slog upp dörrarna 9 mars på Kolonnvägen 41 i Solna. Pontus Frithiof tar över restaurangen 16 mars. 

Kolonnvägen 41, Solna, Sverige