Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Gamla stan-krog nyöppnar som ”dinner club”

Nya Mister French vill förena mat och fest
Nya Mister French vill förena mat och fest
Konceptdesignern Robert Bohman står bakom uppdateringen av Gamla stan-krogen
Konceptdesignern Robert Bohman står bakom uppdateringen av Gamla stan-krogen
Calle Eriksson är nöjeschef på Mister French
Calle Eriksson är nöjeschef på Mister French

Efter en renovering nylanseras nu Gamla stan-krogen Mister French som en "dinner club" med musik och hög puls.
– Vill man ha en lugn middag bör man välja en annan restaurang, säger nöjeschefen Calle Eriksson.

Efter en större renovering öppnar nu åter krogen Mister French, ett stenkast från Slottet på Skeppsbron i Gamla stan. Samtidigt väljer de att lansera sig som en ”dinner club” där restaurangupplevelsen alltid ska gränsa till fest.

– Vi har alltid haft en livlig publik, och nu utvecklar vi konceptet i den riktningen. Varför ska man behöva byta ställe efter middagen när man kan få allt på ett ställe? Vi vill förena mat och fest, säger nöjeschefen Calle Eriksson.

Ingen middagsfrid

Han fortsätter berätta om hur gästerna kan förvänta sig en hög puls redan under middagen.

– Vill man ha en lugn middag bör man välja en annan restaurang. Mister French ska vara ett ställe som är livligare och mer internationellt än andra krogupplevelser i stan, säger Calle Eriksson.

Som en del i det nya konceptet görs också en offensiv satsning på evenemang och klubbar. Bland annat lanseras ett livemusik-koncept med gäster som Soul Company med Blenda, Cornelia Jakobs, Maria Hazell, Nova Miller och Titiyo. Det blir även dj’s som spelar allt från urbant till elektroniskt.

Smaker från franska kolonier

När det kommer till maten så har kökschefen Thomas Åsberg skapat ett koncept baserat på före detta franska kolonier med smaker från länder som Laos, Kambodja, Marocko och Vietnam.

– Vi riktar oss mot en medveten målgrupp som har höga krav på mat, dryck och service. Men jag kan även upplysa om att vi har kvar de uppskattade skaldjursbruncherna varje lördag och söndag, säger Calle Eriksson på Mister French.

Har ni hunnit smida några planer inför sommar-säsongen?
– Det kommer alltid att hända något roligt hos oss i sommar. Vi kommer att köra sju olika klubbar och se till att vara en levande mötesplats. Vi vill också fortsätta med våra uppskattade dagsfester, säger Calle Eriksson.

Mister French, Tullhus, Stockholm, Sverige