Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Gänget från Punk Royale tar över Kungafamiljens favoritkrog

Lekfullheten på Punk Royale blandas med traditionerna på Coco & Carmen - kungafamiljens favoritkrog
Lekfullhet kan ersätta toast skagen på kungafavoriten Coco & Carmen

Lite mindre Punk, lite mer Royale när Östermalmsklassikern Coco & Carmen får nya ägare.

Kvarterskrogen Coco & Carmen är lite av en institution på Östermalm som gärna understryker på hur de håller på sina traditioner och förvaltar ett arv.

Det sägs att det är Kungafamiljens favoritkrog och en revolutionerande förändring från i fjol var att lunchrestaurangen började hålla öppet på kvällarna också.

Att Punk Royale-gänget, krögarna som låter sina gäster arbeta i köket, konfiskerar mobiler och trycker upp gåslevermackor i gommen på besökarna, ska ta över Coco & Carmen är i den kontexten en smula förvånande. (Något tidningen Stockholm direkt var först med att berätta)

Lite mindre punk, lite mer royale? 

– Ja, så kan man säga. Vår ambition är att den starka skara stammisar som besöker Coco & Carmen ska känna igen sig samtidigt som vi kommer att ta med oss vår energi och några av favoriträtterna från Punk Royale, säger Erik Gustafsson som är en av grundarna och delägare till Punk Royale.

Traditioner och ungdom

Anklever, kaviar och vodka-rätterna från Folkungagatan kanske petar bort klassiker som toast Skagen. För de nya ägarna har, trots att de värnar om krogens arv ambitioner att få till en lite mer internationell meny.

Samtidigt vill Erik poängtera att det ska ska kännas att man är på Banergatan 7.

– Vi har länge velat ha just en kvarterskrog och haft massor av olika idéer på hur det skulle kunna gå till. Men när den här möjligheten dök upp kändes det perfekt – som en blandning av vår ungdomlighet och Coco & Carmens traditioner, säger Erik.

Han fortsätter:

– Dessutom har vi länge velat serva alla som frågat om catering från Punk Royale och i och med detta så kommer vi att kunna erbjuda catering både från Coco & Carmens meny och Punk Royales koncept.

Rekryterar kökschef från Frantzén

Till sin hjälp i köket har de plockat in Dario Balan från restaurang Frantzén, som tidigare varit kock på just Punk Royale och som känner till hur de nya ägarna vill arbeta.

Den nya versionen av Coco & Carmen drar igång den 21 augusti. Till en början håller krogen bara öppet lunchtid. Planen är att man ska ha kvällservering från och med september.

Den förra ägarinnan Sita von Essen skriver på Facebook att hon ska jobba vidare som krögare på Riddarhusets restaurang.

Fakta

Fyra krogar

Coco & Carmen blir Punk Royales fjärde restaurang tillsammans med Punk Royale och Punk Royale Café i Stockholm samt Punk Royale Copenhagen. Punk Royale drivs sedan 2015 av Joakim Almqvist, Kalle Nilsson och Erik Gustafsson.

Coco & Carmen, Banérgatan, Stockholm, Sverige