Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Sju goda mackställen i Stockholm

Olga Grönvall Lund, testar smörgåsar på Kalf&Hansen
En dansk smörgås på Kalf & Hansen.

Mackorna gör storstilad comeback i Stockholm just nu. Vi guidar till sju favoritställen.

ANNONS

Sju favoriter – här får du en moffig macka

 1. Scandwich Vi börjar med det mest uppenbara. Ett ställe helt vigt åt mackor och som dessutom gett sina rätter roliga namn som Revben Östlund osv. Det finns även bärs till salu i den lilla lokalen i Midsommarkransen.
  Adress: Vattenledningsvägen 44, Hägersten.
 2. Mahalo På veganernas favoritkafé har man just nu en smörgås med fejkat bacon, tofu och avokado. Köttigt men ändå inte.
  Adress: Hornsgatan 61, Södermalm.
 3. The Burgundy Vinkrogen i Gamla stan bjuder in kända krögare och matentreprenörer varje onsdag för att sätta ihop en egen nattmacka. För att veta vem som gör vilken macka – läs mer här.
  Adress: Yxsmedsgränd 12, Gamla stan.
 4. Green Rabbit Mattias Dahlgrens mackställe är så klart fantastiskt. Rågbröd som toppas med härliga grejer – typ som smörrebröd. Svårt att motstå.
  Adress: Tegnérgatan 17, Vasastan.
 5. Kalf och Hansen Total klimatmedvetenhet. Här får du råvaror i säsong där restaurangen köper in stora mängder av få råvaror för att hålla priserna nere samtidigt som de hittar på flera olika varianter med mer eller mindre samma ingredienser. Smart.
  Adress: Mariatorget 2, Södermalm, Rörstrandsgatan 3, Vasastan, och Hammarby allé 130, Hammarby sjöstad.
 6. Biljardpalatset Den är kanske inte så nyttig, eller så klimatsmart. Men ibland behöver du bara äta en flottig macka med ost, biff och bacon. Den får du i det lilla hålet i väggen vägg i vägg med biljardhallen på S:t Eriksgatan. Den uruguayanska mackan kallas Chevito och eftersom kocken är från Chile har han pillat in lite 
aji pebre också. Det är inte fel.
  Adress: S:t Eriksgatan 52, Kungsholmen.
 7. Haga tårtcompani & bageri Smörrebröd och moffiga lunchmackor som byggs varje morgon beroende på vad som finns hemma. Ren smörgåsglädje helt enkelt.
  Adress: Torsgatan 75, Vasastan.

Haga Tårtcompani & Bageri AB, Torsgatan, Stockholm, Sverige