Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här kan du gå på musikmiddagar i höst

Musikmiddagarna på Wasahof kickas igång med lite klassisk kammarmusik.
Musikmiddagarna på Wasahof kickas igång med lite klassisk kammarmusik.

Under 40 års tid har Wasahof bjudit på operasång till skaldjuren. Sedan i våras satsar de även på musikmiddagar och i höst finns det ännu fler föreställningar att välja på.

ANNONS

Efter att Wasahof förra hösten byggde till en festvåning i källaren, med scen och piano, väcktes tankarna om att göra något nytt. Under våren producerade krogen därför för första gången sin egen opera, Mobilen.

Föreställningen återkommer även i höst, men det bjuds också på mycket annat.

Fyra olika middagsföreställningar

– Efter succén med musikmiddagar i våras har vi utökat vårt utbud och har en hel säsong av fantastiska musikupplevelser nu i höst, berättar krogens konstnärliga ledare Staffan Liljas.

Premiären blir en kammarmusikmiddag den 20 september, där en stråkkvartett spelar Dvorak’s ”Amerikanska” Stråkkvartett.

Från kammarmusik till studentikosa duetter

Senare i höst hyllas Gunnar Wennerberg, som fyller tvåhundra år, med en föreställning med smakprov ur hans studentikosa duettsamling ”Gluntarne”.

Sedan blir det även romansmiddag med anledning av tonsättaren Wilhelm Peterson-Bergers 150-års jubileum.

Fler ställen med underhållning till maten

Faller inte något av detta dig i smaken finns det såklart fler ställen där du kan avnjuta middag i kombination med underhållning.

Klassiska Klara Soppteater har en rad olika föreställningar, från skilsmässomusikal till jazzhistoria, på menyn i höst. Dessutom är Hamburger börs och Wallmans två säkra kort när kommer till att bjuda på en show.

ANNONS
Fakta

Föreställningar på Wasahof i höst

Wasahof Underground Chamber Music

Violinisten Sofie Sunnerstam och den kanadensiske cellisten Willem Stam är värdar och förgyller kvällarna med gnistrande klassiska pärlor, gästade av en rad internationella toppmusiker.

20 september med Dvorak’s Amerikanska stråkkvartett
14 november med Schönberg’s stråksextett Verklärte Nacht. 


Gluntmiddag

Gunnar Wennerberg fyller tvåhundra år. För att fira detta presenteras smakprov ur hans studentikosa duettsamling ”Gluntarne”. Magistern sjungs av Andreas Olsson, Glunten av Staffan Liljas och Stefan Nymark ackompanjerar på piano.

2 oktober och 11 oktober.


Romansmiddag

Med anledning av Wilhelm Peterson-Bergers 150-års jubileum erbjuds två middagar med namnkunniga sångerskor som presenterar hans älskade romanser. Hovsångerskan Hillevi Martinpelto med pianisten Anders Wadenberg och operasångerskan Matilda Paulsson med pianisten Bengt-Åke Lundin bjuder till varsin middag där de framför ett program av välkända såväl som okända Peterson-Bergers romanser.

25 oktober med Hillevi Martinpelto
7 november med Matilda Paulsson


Operamiddagen Mobilen

Mellan huvudrätt och efterrätt serveras Menotti’s komiska enaktsopera ”The Telephone” i översättning på svenska som ”Mobilen”. Rollen av Lena görs av Lona Mohr Villadsen, Bengt görs av Staffan Liljas och Lotta Larsson ackompanjerar på piano.

23 november

Stockholm, Sverige