Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Innergård, vin- och rombar på Nytorgets nya krogtillskott

PS Matstudio har öppnat upp en publik krog vid Nytorget.
PS Matstudio har öppnat krog vid Nytorget med uteservering, rom- och vinbar.

Matlagningsstudion PS har länge erbjudit kurser och event för privata sällskap vid Nytorget. Den här sommaren välkomnar de en bredare publik när de satsar på en krog med uteservering, rom- och vinbar.

ANNONS

Matstudion PS på Södermalm har tidigare fokuserat på privata sällskap. Nu adderar de även en restaurang för allmänheten till sin verksamhet.

– Vi har länge haft en tanke om att göra en vinbar på sommaren när vår andra verksamhet ligger nere. Sedan hade det vi det väldigt tufft i och med pandemin och då tog vi tillfället i akt att tillsammmans med våra vinleverantörer öppna en vinbar och restaurang, berättar Per Gustafson, restauratör och ägare av PS Matsal.

Lagar mat för öppen ridå

En trappa ner från entrén på Nytorgsgatan 42 ligger matsalen, en gammal församlingslokal där gästerna kan se maten lagas i det öppna köket. På menyn hittas matstudions klassiker, däribland tupp från Mowitz gård, gös från Hjälmaren och lamm från Linköping som varieras med säsongens grönsaker.

– Vi gör god mat som funkar bra med vin, säger Per Gustafson.

Utöver vinbaren finns även en romhörna i foajén med sydamerikansk känsla i foajén (där den som vill via en QR-kod an få en guidning och testa tre olika romsorter) och ett växthus med tak ute på gården där det går bra att njuta av ett glas oavsett väder.

PS Matsal på Nytorgsgatan 42 håller öppet onsdag till lördag från klockan 17.00-23.00.

PS Matsal, Nytorgsgatan, Stockholm, Sverige