Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Kängurubullar lockar till australiensisk pub

Kylie Pengelly på The Roo and Elk, en australiensisk pub på Folkungagatan.
The Roo and Elk är Australien på svensk mark.

Burgare med ananas och rödbeta och känguruköttbullar ska locka stockholmare till en ny australiensisk pub i stan.

Det är inget snack om att Roo and Elk på Folkungagatan är en australiensisk pub. Flaggan pryder hela baren, ölen är australiensisk och på menyn finns känguruköttbullar.

– Egentligen är ju ”Chicken Parm” (en kycklingsnitzel med ost i som serveras i tomatsås reds. anm.) en australiensisk nationalrätt, den serverar vi också men vi var ju tvungna att hitta på något som kan locka ”the locals” också säger pubens ägare Kylie Pengelly och skrattar.

Åtta år i Sverige

Hon kom till Sverige genom ett utbyte på 90-talet och gillade det så mycket att hon stannade i åtta år. Redan då fick hon idén till en australiensisk pub, som hon beskriver som en vänlig och öppen plats, men det var inte förrän hon återvände till Sverige en andra gång, 2017 som hon gjorde slag i saken. Då var hon gift men en australiensare som även han hade varit väldigt mycket i Sverige.

– Vi kom på att vi ville bo här och åka på semester Down Under, istället för tvärt om.

På tv:n kommer Kylie visa australiensisk fotboll och annan aussi-underhållning och för de som vill prova andra kulinariska exempel rekommenderar hon ”hamburger with the lot” – en burgare med både rödbeta och ananas på.

The Roo and the Elk ligger på Folkungagatan 81

The Roo and Elk, Folkungagatan, Stockholm, Sverige