Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nya krogar 2019 – från japanskt till danskt

Nya krogar våren 2019 i Stockholm
Öl i gamla stan, veganskt på Söder och en deli på Östermalm är några exempel på allt nytt.

Smörrebröd, Tokyo-och New Yorkinspirerat, Paris-feeling och amerikanskt 80-tal. Krogvåren är fylld till brädden av nya restauranger.

ANNONS
 1. MissuhuMasshu. Adam & Albin har öppnat nytt, den här gången i Birger Jarlspassagen. Inspirationen kommer från Tokyo när de dragit igång ett ställe som ska funka hela långa dagen.
  Adress: Birger Jarlspassagen
 2. Arnolds. Stureplansgruppens nya Power Dining-ställe letar inspiration i gamla tiders USA.
  Adress: Arnoldhuset, Biblioteksgatan 21
 3. Ciccos. Maffig Italienare med Little Italy-vibbar och gäster som gärna säger ”forgetaboutit”. Både grannar och långväga besökare flockas.
  Adress: Nybrogatan 21
 4. Schmaltz delikatessen. Precis bredvid ovannämnda italienare ligger en liten deli. Även den är inspirerad av New York, fast av den judiska delin men vill även vara lite som en krog på ett europeiskt torg, ett ställe du kan titta in på hela dagen; för att äta en macka, ta en kaffe eller ett glas vin.
  Adress: Nybrogatan 19
 5. The Sparrow. Superkocken Mattias Dahlgren chefar för ny hotellkrog mitt i stan. Som ett Paris mitt i Stockholm är ambitionen.
  Adress: Birger Jarlsgatan 24
 6. Loén. I Duck and Crabs gamla lokaler har personalen tagit över och kör nu egen låda. Spännande mellanrätter som kaninkebab står på menyn i den väldigt lilla lokalen.
  Adress: Rådmansgatan 23
 7. Brisket and Friends: Köttig Årstakrog öppnade nytt mitt i stan. Förutom bringa och annat rökt kött slänger de in en hel del vego i mixen.
  Adress: Upplandsgatan 7
 8. Fandado. Hammarby sjöstadsfavoriten flyttade till stan för att servera sina mellanrätter istället. Förutom habila rätter är menyn skriven på Esperanto. Kul, om man gillar sånt.
  Adress: Sveavägen 41
 9. Haq Svenska tapas både till lunch och middag när gänget bakom YUC öppnar ett ställe till.
  Adress: Västra Järnvägsgatan 11
 10. Crêpes & logi. Fransk-gotländska crepes mitt i Vasastan. Visbyfavortiten Crêpes och logi har öppnat en krog i stan och dessutom lovar de att det blir fler så småningom.
  Adress: Surbrunnsgatan 39
 11. Hallmans. Gänget bakom Matkonsulatet flyttade till Söder och öppnade Hallmans. Menyn består av tapas i modern tappning.
  Adress: Timmermansgatan 39
 12. Munkbrons ölbryggeri och brasserie. Efter väldigt många om och men har Monk’s flyttat ut och en ny ölbryggare flyttat in. Fokus på smalare öl och enklare rätter när bryggeriverksamheten drar igång i april. Innan dess kan du dricka annan öl här.
  Adress: Lilla Nygatan 2
 13. Austin Food Works Texas Longhorn fick lämna plats i hörnet Skånegatan/ Södermannagatan för ett annat amerikanskt koncept Här ska Austin dock satsa mer på vegetariskt än på sina andra restauranger.
  Adress: Skånegatan 88
 14. Voisine. Vinbaren Folii har fått ett syskon: den franska kvarterskrogen Voisine som med enkla bonnrätter och trivsam inredning ska locka gäster från kvarter.
  Adress: Erstagatan 21.
 15. Fröken Vandal. Artisten och entreprenören Petters nya kvarterskrog i Hornstull har en gedigen vinlista, habila mellanrätter och gullig personal.
  Adress: Hornsbruksgatan 24-26
 16. Matrosen. På Skeppsbron 24 kan du numera käka den danska nationalrätten smörrebröd; sill, leverpastej och currykyckling på ett rågbröd.
  Adress: Skeppsbron 24
 17. Dirty Vegan. Veganska burgare av lök och svamp, vegansk kebab och annan snabbmat i neonskimmrande snabbmatsmiljö av gänget bakom Greasy Spoon
  Adress: Södermannagatan 53
 18. China. Favoritkrogen China, som serverar det bästa från Mittens rike har öppnat en ny krog på Kungsholmen. Och inte nog med det – här brygger man sitt eget öl som ska passa till maten.
  Adress: Arbetargatan 33

Fakta

Och några som vi väntar på....

Symbios ska öppna i Pet Sound Bars gamla lokaler på Skånegatan. 1 Maj är preliminärt startdatum. Ett stenkast därifrån väntar vi på att Toquio, en blandning av japanskt och brasilianskt ska slå upp dörrarna och sedan ser vi fram emot att se vad stjärnkocken Sayan Isaksson ska hitta på tillsammans med Stureplansgruppen. Och på tal om stjärnkockar: Aloë öppnar igen efter att ha stängt hela vintern. Nu ska det svänga lite mer om fine diningstället som har premiär 12 april.

Ett helt nytt Aloë öppnar igen

Stockholm, Sverige