Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

100 krogar: Så stor är en öl i Stockholm

Hur stor är en stor stark?
Hur stor är en stor stark? Vi tog reda på det!
Hur stor är en stor stark? Vi tog reda på det!
Hur stor är en stor stark? Vi tog reda på det!

Vad får man egentligen när man säger ”En öl, tack” i baren? Vi ringde 100 krogar och frågade! Spana in hela listan: Storlek, pris, styrka och vad en cl ren sprit kostar när den flyter runt i en bärs.

ANNONS

Vi fick ett mejl till redaktionen. En läsare var bekymrad och undrade om storleken på en fatöl i Stockholm minskat samtidigt som priset ökat. Så vi ringde runt – till 100 olika krogar och barer i stan – för att fråga hur stora deras standardbärs på fat egentligen är.

Den minsta ölen vi hittade var 25 centiliter. Vi upptäckte också att krogen Strandvägen 1 har samma öl i kranen som Lion Bar, fast på Östermalm får du betala mer än dubbelt så mycket som i Hornstull – för färre droppar i glaset. Men det här var undantag. Vi kan i stället lugna oroliga läsare med att ölen på fat fortfarande nästan alltid är en en ljus lager i ett 40 cl stort glas. Däremot har ölen såklart blivit dyrare. Kolla vem som serverar vad här nedan! 

Slår man snittet av alla 100 krogarnas öl så får man fram den genomsnittliga Stockholmsölen. Den är 41,64 cl stor, 5,04 % vol stark – och 61 kronor och 61 öre.

Hur ser det ut med standardölen på din favoritbar? Hör av dig till oss!


ANNONS

Fakta

100 fatöl – så mycket får du i glaset:

* priset i kronor för en centiliter ren sprit.

Stockholm, Sverige