Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Sex mysiga uteserveringar för alla väder

Hallwylska på Hamngatan förvandlas till danspalats – för en kväll
Hallwylskas innergård är magisk på sommaren.

Den svenska sommaren är som bekant inte hundra procent pålitlig vad det gäller väder. Därför guidar vi till sex mysiga uteserveringar där du kan sitta utomhus – men ändå ha tak över huvudet om regnet börjar falla.

ANNONS
 1. Le Garden (Birger Jarlsgatan 24, Östermalm)
  Boutiquehotellet The Sparrow på Birger Jarlsgatan har en populär bistro med en uteservering på bakgårdens som de kallar för Le Garden, som ligger en trappa upp från restaurangen. Härligt och avskilt med ett stort parasoll som skyddar mot plötsliga skyfall.
 2. Hallwylska (Hamngatan 4, Norrmalm)
  Att besöka Hallwylskas innergård en sommarkväll är som att kliva in i en annan värld. Med alla lyktor och lampor som lyser upp gården om kvällarna är det magiskt vackert. Här får du utomhuskänsla, men är ändå skyddad från regn. Dessutom har de värmelampor.
 3. Ling Long (Riddargatan 6, Östermalm)
  Är du sugen på mysigt gårdshäng bör du bege dig till Ling Longs innergård någon gång i sommar. Den något ruffiga tegelväggen med klotter och posters för tankarna till ett hippt hak i Berlin eller Köpenhamn snarare än ett ställe mitt på Riddargatan.
 4. PS Matsal (Nytorgsgatan 42, Södermalm)
  Nyöppnade PS Matsal har ett härligt växthus med tak ute på innergården där det går bra att njuta av ett glas och tilltugg oavsett väder. Krogen har även en vinbar – och en rombar.
 5. Calle P (Berzelii park 10, Norrmalm)
  När Bistro Berns stängde tog gänget bakom Sixten och Frans över och gav den klassiska krogen namnet Calle P igen. Här bjuds det sommartid på god mat, härlig stämning och bra musik på uteserveringen som skyddas av parasoll med värmelampor.
 6. Bleck (Katarina Bangata 68, Södermalm)
  Sommarkrogen Bleck öppnade sin nya inglasade uteservering i slutet av februari. Nu är också resten av uteserveringen öppen. Med andra ord finns bra chanser till sol ute såväl som inne.

Stockholm, Sverige