Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fyllekäksguiden: Här är 12 kök för hungriga nattugglor

Chivitos, grillade mackor från Uruguay, är Biljardpalatsets specialitet. "Chivitos är det vi är kända för. Men hamburgertallriken och kebaben går också bra", säger David Balseca som jobbar i köket.
Chivitos, grillade mackor från Uruguay, är Biljardpalatsets specialitet.

Krogrundan är över och du är hungrig, men kylskåpet hemma ekar tomt. Lugn, här är 12 nattöppna kök med allt från kebab, burgare och korv till gyros och uruguayanska chivitos.

ANNONS
 1. Maxigrillen (öppet alla dagar till 05) Johanna Schneider, som bossar på Trädgården och Under Bron, har en klar favorit i stan: Maxi­grillen vid Medborgplatsen. ”Två vegankorvar med senap, mos, grillkrydda och massa rostad lök”, är hennes absoluta favorit.
  Adress: Götgatan 47B, Södermalm.
 2. Gyrella (öppet till 04 fredagar och lördagar) Ett annat ställe som folk tipsar om på Södermalm är det grekiska fastfood-stället Gyrella borta vid Ringen. Här hittar du bland annat gyros, kebab och falafel. Adress: Götgatan 93, Södermalm.
 3. Biljardpalatset (öppet till 03 fredagar och lördagar) ”Bästa nattmaten hittar du på det lilla mackstället bredvid Biljardpalatset vid Fridhemsplan!” tipsar en säker källa. Här kan du nämligen lägga­ ­vantarna på en klassisk macka från Uruguay med pebre (hemmagjord tomatsalsa), aioli, rödlök, tomat, ost och valfritt vego- eller köttalternativ.
  Adress: St Eriksg. 52, Kungsholmen.
 4. Sthlm Kebab (öppet alla dagar till 04) Ett stenkast bort på Kungsholmen finns, namnet till trots, även pizza på Sthlm Kebab. Någon renodlad pizzeria i stan ­verkar faktiskt inte hålla öppet nattetid, så det här är något av en unicorn för pizzaälskare.
  Adress: St Eriksgatan 30, Kungsholmen.
 5. Pascha Deli (öppet till 06 på fredagar och lördagar) För de riktigt uthålliga levererar Pascha Deli på Kungsgatan i city­ stans generösaste öppettider på helgen. Är det nattamat eller tidig frukost? Svårt att avgöra.
  Adress: Kungsgatan 13, city.
 6. Växthuset (öppet till 03 lördagar) Varje lördag dukar Växthuset upp för Late Night Dining & Drinking. Mellan klockan 23.30 och 03.00 flyttar köket ut till restaurangen. Under kvällen serveras en växtbaserad trerätters meny med matchande dryck.
  Adress: Hammarby Slussväg 2, Södermalm.
 7. Under Bron (öppet till 05 fredagar och lördagar) Är du hungrig men vill inte lämna dansgolvet? Lugn. På Under Bron serveras också pizza på själva klubben hela natten.
  Adress: Hammarby Slussväg 2, Södermalm.
 8. Stora T Kolgrill & Kebab (öppet till 05 fredagar och lördagar) Här ligger fokus främst på turkiska grillrätter som lammfärs- och kycklingspett med tsatsiki, men det finns även kebab, falafel, halloumitallrik och hamburgare.
  Adress: Långholmsgatan 32, Södermalm.
 9. Café 60 (öppet till 02 fredagar och lördagar) Tar du en relativt tidig kväll och blir sugen på sötsaker kan du knata förbi det här nattöppna kaféet ett stenkast från Hötorget och inta en bulle och en kopp te.
  Adress: Sveavägen 60, City.
 10. Kafé Trafiket (öppet 24/h om dygnet) På väg hem från Slakthusområdet finns inte många nattöppna kök att tillgå, men inne i vänthallen vid Gullmarsplan finns åtminstone Trafiket som är öppet varje dag i veckan, dygnet runt. Här finns burgare och kebab för den som inte är så kräsen. Adress: Gullmarsplan.
 11. Subway (öppet till 05 fredagar och lördagar) Kanske skulle du inte besöka snabbmatskedjan Subway dagtid, men en nattmacka har ju aldrig suttit fel. Bröd, ost, massa dressing och sallad (plus salami eller annat för köttätare) måste mätta även den hungrigaste av nattsuddare.
  Adress: Sturegatan 3, Östermalm.

 12.  YLA (öppet till 03 varje fredag och lördag)
  Sedan september så serverar YLA midnattstacos klockan 00-03 varje fredag och lördag. Framöver kommer också flera av stans krogar, foodtrucks och andra matpersonligheter att gästspela och tävla om vem som kan sälja bäst och flest tacos (håll koll på vilka som dyker upp här). Utmaningen? De får bara kosta 30 kr och göras med krogens egna hard shell taco som grund.
  Adress: Jakobsbergsgatan 27, City.

Tipsa oss om fler ställen!

Har du någon favorit som vi missat? Var käkar du nattamat? Skicka ett mejl till sandra.eriksson@aos.se – ­eller hör av dig till oss på Facebook.

Stockholm, Sverige