Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Pinfärsk bärs på stans bryggerikrogar

Stockholm Brewery´s grundare, Niklas Jakobson inför öppningen av det nya bryggeriet och restaurangen i Magasin 3´s lokaler.
Stockholm Brewing:s grundare, Niklas Jakobson och alla öltunnor.

De är inte många till antalet. Men du behöver ändå inte resa särskilt långt för att hamna på en bryggeripub i Stockholm. Nu finns det minst en på varje malm.
Det senaste tillskottet är väldigt nischat och passar bäst till kinesisk mat.

ANNONS
 1. Carnegiebryggeriet Hammarby Sjöstads stolthet i den gamla Lumafabriken har inte bara gjort succé med sin bärs och sitt samarbete med Brooklyn brewing;  restaurangen håller även den hög klass precis som det fina läget vid kanalen.
  Adress: Ljusslingan 15-17 
 2. Waza. Den rutinerade bryggaren Charles Cassino håller numera till på Wallingatan, i Monks gamla lokaler och fixar bärsen åt krögaren Hanna Chammas, som drivit restaurang i Lilla Barkaby tidigare men som också har ett förflutet som sommelier på Ulriksdals Värdshus och Riche.
  Adress: Wallingatan 38, Vasastan. 
 3. Farm Stockholm Brewing co:s megasatsning i Frihamnen har gjort att bryggeriet verkligen kunnat växla upp produktionen. Båda vad gäller deras kända experimentlusta och för mer standardiserad bryggning. i samma veva öppnade de krog där det mesta som serveras kommer från en ekologisk gård i Botkyrka.
  Adress: Frihamnsgatan 26, Östermalm/ Gärdet. 
 4. Munkbrons bryggeripub och brasserie  I upphottad 1600-tals miljö, med en färgskala som andas British racing green och djuprött ska Hans Nygren bygga eget och servera enkla rätter till både turister och ölnördar. Dessutom ska han väcka liv i den insomnade ölvarianten Wienna lager.
  Adress: Lilla Nygatan 2, Gamla stan
 5. China. Den kinesiska krogen China öppnar nytt på Kungsholmen, i Proviants gamla lokaler bryggde man öl tidigare och de nya ägarna har plockat upp stafettpinnen. Här ligger fokus på att brygga en bärs som passar till den kinesiska maten som serveras. den kallas helt enkelt CPA, en China Pale Ale. Krogen öppnar fredag 15 mars. 
  Adress: Arbetargatan 33, Kungsholmen

 

 

Lilla Nygatan, Stockholm, Sverige