Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Pontus Frithiof öppnar fransk bistro på Kungsholmen i höst

Pontus Frithiof och Marcus Ekman, koncept- och affärsutvecklare på Pontus Group, där kvarterskrogen ska ligga.
Pontus Frithiof och Marcus Ekman, koncept- och affärsutvecklare, på Pontus Group, där kvarterskrogen ska ligga.

Krögaren Pontus Frithiof har de senaste åren drivit restauranger för den breda publiken på flygplatser, museum och hotell. Till hösten gör han däremot en lokal satsning och öppnar kvarterskrog på Kungsholmen med generösa öppettider.
– Vår ambition är att bli den där mysiga kvarterskrogen som man spontant besöker, säger han.

ANNONS

Under hösten öppnar Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, en ny kvarterskrog på Fleminggatan 39 på Kungsholmen.

Restaurangen kommer att vara både café, bistro och loungebar – med öppettider från tidig morgon till sen kväll. På morgonen serveras frukost, till lunch blir det takeaway och på eftermiddagen barhäng med ett stort utbud viner och klassiska drinkar.

Bistron som serverar allt smårätter, charkuterier, pastarätter, risotto, köttbitar från grillen och desserter, med mera, kommer att hålla öppet alla kvällar i veckan.

”Kungsholmen saknar idag en bra kvarterskrog”

– Vi ser mycket fram emot att få öppna en restaurang i stan igen. Konceptet och menyerna hämtar inspiration från fransk kolonialtid och vår ambition är att bli den där mysiga kvarterskrogen som man spontat besöker. Kungsholmen saknar idag en bra kvarterskrog som erbjuder något från morgon till kväll, med det där lilla extra oavsett om du är på väg, vill äta hemma eller ute, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group i en kommentar.

Ombyggnationen av lokalen, där restaurangerna Poké Burger och Seven tidigare låg, har påbörjats.

Om allt går enligt plan beräknas restaurangen öppna i september 2020.

Restauranglokalen kommer att bestå av café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer.

 

ANNONS
Fleminggatan 39, Stockholm, Sverige