Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sandhäxan, Växthuset och Farm gästar matfestival i Kungsan

Smaka Good Food Festival 2020.
Flera nya restauranger till Smaka Good Food Festival 2020.

Namnet är nytt, men upplägget detsamma när Smaka Good Food Festival – tidigare Smaka på Stockholm – återvänder till Kungsträdgården. I början av juni är det dags för den fyra dagar långa matfestivalen som gästas av flera nya restauranger.

ANNONS

Smaka Good Food Festival, som årligen samlar flera av landets främsta restauranger, kockar, bagare och matentreprenörer, genomförs i sommar för 29:e gången. Festivalens tema är mat, hälsa och hållbarhet – och samtliga menyer klimatberäknas.

Inriktningen är också förklaringen till namnbytet, enligt grundarna Anders Sewerin och Johan Turesson.

”Målet är att skapa en av världens bästa och mest relevanta matfestivaler. Good Food kändes därför helt rätt att lägga till, det är framtidens mat som alltid ska vara Good for the planet, Good for you och Good tasting” säger de i en kommentar.

Nyheter på festivalen

Bland årets många nya restauranger hittas till exempel mackrestaurangen Sandhäxan, Tokyo-inspirerade Misshumasshu, veganska Växthuset, samt Stockholm Brewing Company med sitt tillhörande ekologiska restaurangkoncept Farm.

En annan nyhet är att Sweden Foodtech Big Meet flyttar in hos festivalen. Det betyder att festivalbesökarna också kan ta del av den internationella konferensen om hur techsektorn kan förändra framtidens mat.

ANNONS

Dessutom byggs stora scenen om till ett hemmakök för matlagning och samtal kring mat, miljö och hållbarhet som festivalens artister, däribland Magnus Carlsson och Nisse Hallberg, också deltar i. 

Smaka Good Food Festival går av stapeln i Kungsträdgården den 4-7 juni, 2020. 

Fakta

Restauranger som är klara till Smaka Good Food Festival 2020

Arirang

Det Arroganta Svinet

Babas Burgers and Bites

Eatery Social

Farm

Lådan

Matbaren – Mathias Dahlgren

Misshumasshu – Adam & Albin

Mj’s från Malmö – Frida Nilsson

NU – Sayan Isaksson

Sandhäxan

The Fishery, Malin Söderström

Växthuset

Kungsträdgården, Stockholm, Sverige