Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Förfinad och modern kebab på nya Le kebab

Charbel Hammo och Philip Örtegren ligger bakom Le kebab.
Charbel Hammo och Philip Örtgren är två av personerna bakom nya Le kebab som ska erbjuda modernare kebab.

Området kring Odenplan får en ny krog med finkebab när Le kebab öppnar på fredag. En av personerna bakom är Philip Örtegren, grundaren av populära Phil’s Burger.
– Det blir en mer förfinad kebab med annorlunda inslag, säger han.

ANNONS

En kärlek till rätten har fått Philip Örtegren att satsa på kebab utöver burgare. Tillsammans Mario och Charbel Hammo, som ligger bakom Stortorgskällaren i Gamla Stan, så öppnar han på fredag 24 april Le kebab ett stenkast från Odenplan.

– Kebaben är en rätt som förtjänar ett upplyft, säger Philip Örtegren.

Han förklarar därför att restaurangen vill modernisera och förfina kebaben. De satsar på bra råvaror, gör det mesta från grunden, som bröd, såser och marinad.

– Det blir lite mer åt fine dining stilen. En mix mellan street food och fine dining.

Viktigast att det smakar gott

I området finns redan bland annat de populära kebabrestaurangerna Midan och Meat On A Stick.

Det ska bara vara jäkligt gott och med bra råvaror, som med all annan mat

Philip Örtegren, grundare.

Men konkurrensen är inget som skrämmer Philip Örtegren. Tvärtom så ser han positivt på kebabens utveckling i stan.

– Det är bara kul att det kommer fler och fler sånna ställen. Jag tror det är bra. Meat On A Stick tycker jag har visat vägen för den moderna kebaben, säger han.

Vad utmärker en bra kebab?

– En bra balans mellan alla texturer. Det ska exempelvis finnas ett mjuk bröd och något knaprigt, sen något salt och något syrligt. En bra balans helt enkelt mellan allt.

Har du någon egen definition av vad som är och inte är kebab?

– Nej, faktiskt inte. Det ska bara vara jäkligt gott och med bra råvaror, som med all annan mat.

Satsar på take away

Under rådande coronapandemi så är det många krogar i staden som kämpar för överlevnad. Philip Örtegren menar att de planerat att öppna nu och att han inte ser någon anledning till att inte göra det.

– Om vi inte öppnar nu så vet man inte när man kan öppna. Eftersom man inte vet när det här kommer ta slut så finns det ingen anledning att skjuta på det, säger han och fortsätter:

– Vi kommer satsa mycket på take away direkt. Sen får försöka sprida ut folk här inne i restaurangen.

Le kebab öppnar fredag 24 april på Upplandsgatan 51.

Upplandsgatan 51, Stockholm, Sverige