Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Vassa Eggen och Tako stänger – kör kiosk på uteserveringen

Martin Gradin serverade mat på Vassa Eggens uteservering
Martin Gradin på Vassa Eggen och Takos nya take away-kiosk som håller öppet medan krogarna stänger på obestämd framtid,

I helgen gjorde personalen på Vassa Eggen och Tako sin sista servering på ett tag framöver. Östermalmskrogarna har nu valt att temporärt stänga med respekt för myndigheternas restriktioner i coronatider – och för att säkra krogarnas överlevnad. Under våren kör de istället take away-kiosk på uteserveringen.

ANNONS

Så sent som i höstas firade Vassa Eggen ett 20-årsjubileum. Siktet var då att hålla på i minst 20 år tid, skriver krogen i ett pressmeddelande.

”Det är med stor sorg vi tillfälligt tvingas stänga Vassa Eggen som vi drivit i 20 år. Vi prioriterar nu att hitta lösningar för vår fantastiska personal och arbetar samtidigt med att möjliggöra för en nypremiär av Vassa Eggen senare i år” säger Christian Olsson och Kristofer Sandström, ägare Vassa Eggen i ett pressmeddelandet.

Ska starta igen när krisen är över

Utöver den populära krogen så stänger även intilliggande Restaurang Tako, som drivs av samma bolag.

Tanken är inte att stänga för all framtid, utan att kunna starta igen när krisen är över:

”Vi har inga planer på att stänga Vassa Eggen för all framtid. Tvärtom. Åtgärderna vi nu vidtar är för att säkra vår fortsatta existens och för att så snart som möjligt kunna öppna upp för alla våra gäster igen” säger Christian Olsson.

Pop up-kiosk på utserveringen

Men trots att själva krogarna håller stängt kommer Vassa Eggen och Tako att köra pop up-kiosk på uteserveringen hela våren, meddelar krogen på tisdagskvällen efter en lyckad premiär då de sålde slut på allt på bara några timmar. 

Framöver kommer två kockar att finnas på plats dagligen mellan 11.30 och 17.30 för att servera 4-5 rätter från restaurangernas menyer. 

Vassa Eggen, Birger Jarlsgatan, Stockholm, Sverige