Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Stjärnkockar öppnar ny krog i Långbro

Niclas Jönsson flankeras av sin bror Martin och pappa Peter. Till höger, Daniel Höglander.
Niclas Jönsson flankeras av sin bror Martin och pappa Peter. Till höger, Daniel Höglander.

Gänget bakom finkrogen Aloë startar ytterligare en krog i kvarteret.
– Vi har saknat en mötesplats för folk som bor häromkring, säger en av kockarna.

Niclas Jönsson och Daniel Höglander beskriver sig själva som ”matnördarna som lämnade innerstaden och flyttade hem till Älvsjö”.

Niclas Jönsson har jobbat på restauranger som Lux och Bon Lloc. Daniel Höglander startade Guide Michelin-belönade Esperanto, har tävlat i kocklandslaget och arbetat på Vassa Eggen och Operakällaren.

Daniel Höglander på gång med hummern. Eleven Johan Ström iakttar. Foto: Pekka Pääkkö

Men sedan några år tillbaka huserar de i den före detta Konsumbutiken i Långbro, som även innehåller en inredningsbutik. I den bakre delen av fastigheten ligger lyxkrogen Aloë, som nominerats till flera priser och riktar sig till finsmakare med välfyllda plånböcker.
I nedervåningen drev man tidigare lunchrestaurangen Crispy Duck, som trots stora skaror av  lunchgäster aldrig blev någon lönsam affär.

Vi har saknat en mötesplats för folk som bor häromkring

Niclas Jönsson, kock

Nu startar man i stället restaurangen Rinos. Det ska bli ett ställe där man kan hänga, spela flipper och äta smårätter som bygger på välkända klassiker som oxfilé med bea och skaldjurscocktail.
– Vi har saknat en mötesplats för folk som bor häromkring. Till Aloë kommer folk långväga ifrån med taxi, hit ska man kunna cykla eller gå. Du ska kunna slinka in och ta en smårätt eller äta en hel middag, säger Niclas Jönsson.

Kroghösten 2017: Mer av allt

Krogkartan: Så bra är Stockholms krogar

Att ta med barnen är inga problem. Men någon särskild barnmat blir det inte.
– Nej, jag har aldrig förstått mig på det där. Det är något som vuxna hittat på, säger Niclas och berättar om barn som ratat pannkakorna när de fått smak på friterad fläsksvål med tryffelmajonnäs.

Rinos slår upp portarna den 1 november.

Restaurant Aloë, Svartlösavägen, Älvsjö, Sverige