Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu kan du köpa stjärnkockens mat för billig peng på 7-eleven

Niklas Ekstedt inleder samarbete med 7-eleven.
Glenn Lundkvist på 7-Eleven Humlegårdsgatan och Niklas Ekstedt inleder samarbete.

Niklas Ekstedt driver restaurangerna Ekstedt, Hillenberg och Tyge och Sessil på Östermalm. Nu går han ihop med 7-Eleven tvärsöver gatan och säljer sin mat där för under hundralappen i coronatider.
– Jag vet inte om det kommer att rädda mina verksamheter, men då har jag i alla fall försökt, säger stjärnkocken.

ANNONS

Förra veckan efterfrågade Niklas Ekstedts tips på hur de kunde hålla igång sina restauranger i coronatider i ett inlägg på sin Instagram. Han fick snabbt napp från sin lokala 7-Eleven-handlare Glenn Lundkvist på Humlegårdsgatan som erbjöd stjärnkrögaren att sälja sin mat i servicebutiken.

– Jag tyckte det var kul att de hörde av sig. Så nu tillverkar vi mat på restaurangen och går över med den till 7-eleven, berättar Niklas Ekstedt över telefon.

Hans restauranger har precis som många andra det tufft i nuläget och han är tacksam för alla idéer.

– Det här gör att jag kan ge kockarna lite timmar i köket. I de här tiderna är det viktigt att ha något att göra så man inte blir helt knäpp. Jag vet inte om det kommer att rädda mina verksamheter men då har jag i alla fall försökt.

Guiden växer: 70 krogar som börjat med hämtmat i coronatider

Flera kreativa lösningar på restaurangerna

På stjärnkrogen Ekstedt serveras just nu en komprimerad meny för 699 kronor, istället för den vanliga på 1100 kronor, och på Hillenberg såväl som Tyge och Sessil erbjuder man sin meny till takeaway.

– Många krögare jag pratar med har gett upp litegrann, man hade hoppats på stödpaketen. Nu försöker de se till att ta hand om personalen se till att alla är med i a-kassan, permittera i så stor utsträckning som möjligt och hålla kvar nyckelpersoner.

När det här dammet har lagt sig kommer de att resa sig igen

ANNONS
Niklas Ekstedt

Men Niklas Ekstedt är övertygad om att restaurangbranschen kommer att göra comeback efter krisen.

– Många varumärken och restauranger kommer nog att finnas kvar, även om det blir tufft. De flesta i restaurangvärlden är maskrosbarn, de är vana att kriga och slåss, så när det här dammet har lagt sig kommer de att resa sig igen.

Från och med i dag hittas stjärnkockens mat på 7-Eleven Humlegårdsgatan. Första rätten ut är hans viltköttbullar som går loss på 95 spänn.

7-Eleven, Humlegårdsgatan, Stockholm, Sverige