Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stjärnkrögarens bolag sätter Eriks Basar i konkurs

Anna Lallerstedt öppnar snart restaurang i Basaren.
Ägaren Anna Lallerstedt utanför Eriks Basar innan öppningen för två år sedan.

Stjärnkrögaren Erik Lallerstedts bolag Eriks restauranger tvingas sätta Kungsholmskrogen Eriks Basar i konkurs – och stänga Gondolen tidigare än planerat.
– Coronaeländet blev dödsstöten för oss, säger ägaren Anna Lallerstedt till Aftonbladet.

ANNONS

Många restauranger har det tufft med anledning av coronapandemin. Flera har stängt temporärt, andra har ansökt om rekonstruktion och vissa tvingas sätta sina krogar i konkurs.

Eriks Basar på Kungsholmen, som ingår i stjärnkrögaren Erik Lallerstedts bolag, är en av de som nu står inför konkurs, enligt en artikel hos Aftonbladet.

Restaurangen som öppnade för två år sedan har ännu kvar kostnader som uppstod i samband med starten och med rådande omständigheter har det blivit för tufft, berättar ägaren Anna Lallerstedt för tidningen.

Vad som kommer att hända med Eriks Basar är nu upp till konkursförvaltaren.

Lallerstedts käk ska locka folk till Kungsholmen

 

ANNONS

Gondolen stänger 16 maj

Bolaget driver även Eriks Bakficka på Östermalm och Eriks Gondolen vid Slussen, som skulle stänga sin verksamhet vid årsskiftet på grund av en fastighetsrenovering.

Nu tidigareläggs den temporära stängningen till den 16 maj på grund av uteblivna gäster. Planen är att öppna igen augusti 2022 när fastigheten planeras vara färdigrenoverad, skriver Aftonbladet.

Eriks Basar, Hantverkargatan, Stockholm, Sverige